Hyundai tuto variantu označuje jako fastback, pro podobné vozy se užívá také termín liftback. Jde každopádně o auto s pozvolna se svažující střechou a víkem zavazadelníku, které zahrnuje i zadní okno. Liftback tak má velké výklopné páté dveře.

Díky tomu je k dispozici snadnější přístup do zavazadlového prostoru. Nejznámější zástupcem je u nás právě zmíněná Octavia, ale jako liftback můžete mít třeba Ford Mondeo či Škodu Rapid.

Čtěte také: Hyundai představil kombík i30. Jak se vám líbí?

O designu nové karosářské varianty i30 toho zatím příliš nevíme. Automobilka zatím zveřejnila jen jednoduchou skicu (najdete ji v galerii), která naznačuje siluetu vozu.

Podle dostupných informací však vůz, který se bude vyrábět v Nošovicích, sice vzhledově bude vycházet z hatchbacku i30, přesto ale máme očekávat řadu svébytných a specifických designových prvků.

Octavii bude podobný i rozměry

Rozměrově pak má být fastback podobný zmíněné Škodě Octavia, délka by se tedy měla pohybovat okolo 4,6 až 4,7 metru.

První nápovědu o podobě novinky přinesl korejský magazín Motorgraph.com, který zveřejnil špionážní fotky testovacího prototypu zakrytého kamufláží (najdete je v galerii).

Přečtěte si: Řídili jsme nový Hyundai i30. Jaký je? A jak moc se změnil proti předchůdci?

I když je jeho maskování důsledné (prakticky celé auto je zahaleno do černé punčochy), i tak lze vyčíst, jak by mohla nová karosářská varianta vypadat. Rozeznat můžeme nové zadní partie karoserie zahrnující splývavou záď se zkoseným oknem.

Příď prozrazuje agresivní světla z nedávno představené i30, liší se však pozice denního LED svícení, což dává tušit jiný přední nárazník.

Fastback Hyundai i30 se ukáže ve druhé polovině roku - možná už na podzim.

Nepřehlédněte: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?