Ambiciózní? Každopádně. Výtvor XING Mobility přitom zatím existuje pouze v podobě páru grafických ilustrací a formě nekompletní testovací muly. Tady už má tedy Tesla se svým Roadsterem navrch, protože ta alespoň v předprodukční verzi již opravdu jezdí.

Nová společnost, která sídlí v Tchaj-peji, hlavním městě Čínské republiky (tedy na ostrově Tchaj-wan), ale už nyní nešetří superlativy a jejich rallye inspirovaný supersport jménem Miss R prý bude díky čtyřem nezávislým elektromotorům produkovat celkem 1341 koní (986 kW). Hodnotu točivého momentu značka neuvádí, nicméně síla má putovat na všechna kola a bude chytře rozdělována systémem vektorování točivého momentu.

Tesla Roadster.
Tesla představila nový Roadster. Stovku dá pod 2 vteřiny, dojezd má až 1000 km

Schopnosti tchajwanského supersportu tak mají být srovnatelné s novou Teslou Roadster. Zrychlení z nuly na 100 km/h podle všeho zvládne za 1,8 vteřiny, tedy o setinu rychleji než Tesla – i když u ní se počítá s ještě lepšími hodnotami díky speciálnímu výkonnostnímu balíčku. Z nuly na 200 km/h pak má Miss R zrychlit jen za pouhých 5,1 vteřiny a nakonec dosáhnout rychlosti 270 km/h. Což na Teslu s rychlostí přes 400 km/h nestačí.

Zde by ovšem výtvor XING Mobility mohl nabídnout jinou výhodu vůči Tesle, a to je schopnost jízdy i v terénu, jelikož podle tvůrců bude Miss R supersportem na silnice i nezpevněný povrch. Dle ilustrací tak bude zřejmě nutné pouze nasadit kola s terénními pneumatikami. A pak už můžete vyrazit mimo silnici.

Pražský Rallysprint.
Pražský Rallysprint už je za dveřmi. Co bude k vidění?

Bohužel o hodnotě dojezdu na jedno nabití či délce nabíjení značka vůbec nemluví. Jen víme, že model využije vlastní konstrukci modulárního systému soustavy baterií s celkem 4116 články. Konstrukce by přitom měla nabídnout možnost rychlé výměny celé soustavy jen během pěti minut.

Zcela funkční prototyp chce společnost představit na konci roku 2018, přičemž začátek produkce je naplánován na začátek roku 2019. Půjde navíc o čistě limitovanou sérii pouhých 20 kusů a se základní cenovkou v přepočtu kolem 22 milionů korun.

Zdroj: Youtube