Mladá kalifornská značka RAESR se rozhodla skočit do světa elektromobilů po hlavě a představila jako svůj první model hypersport s názvem Tachyon Speed. Vůz se mimochodem jmenuje po hypotetické, dodnes neprokázané částici pohybující se nadsvětelnou rychlostí.

Plně elektrická a futuristicky vypadající „placka“ má karoserii z kombinace karbonu a kevlaru, kabinu řidiče inspirovanou stíhačkami a podle dnešních trendů také nabízí velmi vyspělou aerodynamiku s celkem čtyřmi pevnými spoilery vepředu a nastavitelným křídlem vzadu. Díky tomu má prý Tachyon Speed generovat až 454 kg přítlaku.

Mark Blackwell a jeho Corvette s rekordním nájezdem.
Nadšenec daroval svou Corvettu muzeu. Najel s ní přes milion kilometrů

Nejzajímavější je ovšem pohon, který tvoří rovnou šest elektromotorů o kombinovaném výkonu 1250 koní (919 kW). Také nejvyšší točivý moment vypadá fantasticky - činí enormních 4949 Nm. Díky těmto hodnotám má být 1338 kg vážící auto schopné zrychlit z nuly na 100 km/h kolem 3 vteřin a rozjet se na maximální rychlosti přes 386 km/h.

Udávaný dojezd Tachyonu Speed je kolem 240 kilometrů na jedno nabití. Rychlost dobití baterií na plnou úroveň však značka zatím nezmiňuje.

Kuna v autě.
Kunám začíná "sezona". Chutná jim izolace, překusují kabely. Jak se jich zbavit?

Přestože mladou značku na poli automobilů veřejnost vůbec nezná, vývojem elektrického hyperauta se zabývá už od roku 2012. Nyní by měl být vývoj konečně dokončen a RAESR již otevírá rezervační knihy pro potencionální zájemce. Cena vozu je bohužel stále neznámá.

Na většině zveřejněných fotek je pak model ve fázi prototypu, je tedy velmi možné, že výsledná produkční specifikace bude vypadat o chlup jinak.

Zdroj: Youtube