Fotky vlastně potvrzují, co jsme již věděli. Nové Jimny ničím nešokuje a jsme rádi, že si zachovává hranatý a funkční design i rozměry malého off-roadu, který terénními schopnostmi a robustností určitě zahanbí populární malá SUV a crossovery.

Vzhled krabičky na kolech ale doplňuje svěžejší a možná ještě jednodušší design než u předchůdce. Předku dominuje rozměrná maska chladiče, pár kulatých světlometů a prostý černý nárazník, to je vše. Z profilu možná dokonce připomíná zmenšený Mercedes třídy G.

Range Rover proti Suzuki Jimny.
VIDEO: Malé Suzuki proti drahému Range Roveru. Kdo toho v terénu zvládne víc?

Pravděpodobně taky dojde na uvedení alespoň dvou variant nového Jimny. Zatímco standardní verze nemá široké plastové blatníky na bocích, širší rochod kol a větší pneumatiky, varianta označená nejspíše Sierra tyto vychytávky pro lepší zdolání terénu nabídne.

Po vzoru staromódních off-roadů si dokonce Jimny ponechá rezervní kolo umístěné vzadu na třetích dveřích (zřejmě podle zvolené výbavy). Karoserie tak bude stejně jako u předchozí generace pouze třídveřová. O plánech výroby nové pětidveřové verze zatím žádné informace neexistují.

Tohle bylo na postarší Ford Ranger příliš velké sousto.
VIDEO: To fakt neodvezeš. S tímto nákladem si ani pracovní pick-up neporadil

Nové fotky už lépe ukazují také interiér, který ač vypadá moderněji, stále zastává pravidla terénních vozidel. Ovládací prvky jsou velké a robustní, luxusní polstrování zde nečekejte a nechybí ani madlo na palubní desce před spolujezdcem. Snad jediným hi-tech vypadajícím prvkem je dotyková obrazovka infotainment systému. Kaplička za volantem pak schovává dvojici analogových budíků.

Suzuki již potvrdilo i pár dřívějších spekulací. Jako základ tedy opravdu poslouží starý dobrý žebřinový rám, vzadu můžeme čekat tuhou tříprvkovou nápravu a účinnost pohonu všech kol navýší výbava ve formě redukční převodovky.

Toyota Land Cruiser FJ62 od společnosti FJ Company.
Dokonalá renovace. Toyota Land Cruiser z 80. let vypadá zase jako nová

O motorech se značka doteď nezmínila, ale možná bychom se dočkali atmosférické dvanáctistovky či litrového přeplňovaného tříválce o výkonu kolem 115 koní (85 kW) a točivém momentu 170 Nm. Nakonec ovšem záleží na dostupnosti pro jednotlivé trhy.

Oficiální premiéra nového Jimny proběhne 5. července. Novinka tak bude uvedena po celých 20 letech od začátku produkce současné třetí generace. Suzuki ji totiž dodnes vyrábělo od roku 1998 a pouze vylepšovalo lehkými modernizacemi a facelifty.