Již dříve se veřejnost dozvěděla, že Lotus, tradiční výrobce britských sportovních vozů, chystá zavést do svého výrobního programu také automobil typu crossover. Nyní prosákly informace, že takový vůz nebude jen jeden, ale hned dva. První se má na trhu ocitnout v roce 2020, druhý o rok později.

Podle zdrojů Car Magazine bude menší z modelů chtít konkurovat dvojici BMW X4/Porsche Macan, větší pak BMW X6/Porsche Caynne. Na vývoji chtěli původně inženýři Lotusu spolupracovat s čínskou firmou Goldstar Heavy Industrial, ale to nyní vzhledem k tomu, že Lotus vlastní ve stejné zemi sídlící koncern Geely, dost dobře není možné.

Lotus Elise
Podle této slečny se jmenuje jeden z nejznámějších sporťáků současnosti

Naopak se tak bude moci "sáhnout do regálů" s komponenty k vozům Volvo. Tento švédský výrobce je totiž také součástí čínské firmy. Například půjde o motory, kabelové svazky a další součástky. Proto je naprosto jisté, že se v motorovém prostoru neobjeví nic většího než čtyřválec. Zřejmě ovšem doplněný o elektromotor. Výkony soustavy ovšem mají být vyšší než ve Volvech.

Naopak platforma SPA, na které jezdí třeba Volvo XC 90, nemá být pro novinky Lotusu využita. A aby trošku uklidnil fanoušky, sdělil dnes již bývalý CEO Lotusu Jean-Marc Gales, že chystané vozy budou určitě nejnižší a zřejmě i nejširší ve své třídě. To samozřejmě proto, aby i hodně dobře jezdily.