Terénní Bronco už dnes patří mezi klasické Fordy, jejichž cena na trhu postupně roste. Původní model se vyráběl v několika generacích mezi lety 1966 až 1996 a ačkoliv se z původně malého auta stalo spíše SUV střední velikosti, svoje terénní schopnosti si Bronco vždy zachovalo.

Nové Bronco, které přijde na trh v roce 2020, naváže přesně tam, kde to staré skončilo. Bude se tedy jednat o středně velké SUV, určené zejména dobrodruhům, kteří se nechají zlákat nějakým tím terénem. Dobrou zprávou pro nás je, že Bronco bude globální model, takže by mělo dorazit i na trhy mimo USA.

Čtěte také: Elektrifikované Fordy jsou na cestě. Dojde i na hybridní Mustang

Ačkoliv právě v USA, konkrétně v Michiganu, bude Bronco vyráběno spolu s novou generací pick-upu Ranger. Ta navíc bude s Broncem sdílet platformu.

Žádné supermoderní modulární platformy, na které jsme navyklí od evropských značek, ovšem nečekejme.

Bronco i Ranger dostanou podle všeho klasický žebřinový rám, na kterém bude namontovaná karoserie. Otázka zní, zda se toto retro řešení uchytí i v Evropě, kde jsou zákazníci zvyklí na poněkud jiné konstrukce aut.

Otazníky panují i kolem designu. Fordu se samozřejmě nabízí možnost vytvořit auto s retro vzhledem (jak ukazují například vizualizace v galerii), který by navázal na klasické tvary hranatého teréňáku. Stejně tak ale se výrobce může k minulosti otočit zády a postavit SUV s moderními tvary.

Anebo zvolí nějakou střední cestu?

Čtěte také: PŘÍBĚH: Cord ohromoval designem i technikou. Na dlouhý život to nestačilo