Mitsubishi L200 se představilo v novém vydání. Japonský pick-up sice stále stojí na klasickém žebřinovém rámu, aby se dobře popral s terénem, designéři ale výrazně přepracovali jeho příď. Auto se teď víc podobá dalším vozům automobilky, zejména SUV, jako jsou Outlander nebo Eclipse Cross. L200 se vyrábí v thajské fabrice Laem Chabeng, proto si i svou premiéru odbylo v této zemi.

Kabina je klasicky spíš strohá, vyrobena z plastů. To je ideální pro těžší nasazení, protože lze díly snadno omýt. Na volantu, středové opěrce nebo třeba parkovací brzdě ale Mitsubishi slibuje měkké materiály s prošíváním, které mají být příjemné na dotek.

Mnohem zajímavější je pohon všech kol. L200 bude nově nabízet výběr mezi dvěma systémy. Ten s názvem Easy-Select 4WD je určen hlavně pro ty, kteří se do terénu příliš často s vozem nepodívají. Systém sám vybírá jízdní režimy pohonu všech kol podle povrchu vozovky. Pro těžší nasazení je připraven Super-Select 4WD. Automobilka ale rozdíly více nespecifikovala.

Mitsubishi L200Zdroj: Mitsubishi

Oba pohony všech kol mají k dispozici přepínač jízdních režimů a mód off-road. V něm lze vybrat nastavení podle terénu. Zvolit lze štěrk, bahno a sníh, písek nebo kameny. Mění se chování převodovky či reakce na prokluz kol.

Pick-up dostal do výbavy celou řadu elektronických asistentů. Jde o ty, které zatím známe spíš z běžných osobních vozů. Systémy detekují chodce nebo vozidlo před autem, varují před nebezpečím v mrtvém úhlu, před střetem s protijedoucím autem a chrání i před srážkou při couvání.

Ačkoliv se Mistubishi L200 představilo nyní, na české silnice se dostane až zhruba za rok.