Svatební den je v plánu 19. května a ihned poté bude auto předáno Asociaci dětských pacientů nakažených virem HIV. Ta ho následně vydraží.

„Jakožto ikonická britská automobilka s téměř 60letou historií ve velké Británii jsme nesmírně potěšeni, že se tímto unikátním charitativním darem můžeme podílet na královské svatbě,“ vysvětluje Oliver Heilmer, šéfdesignér Mini. „Designový tým vytvořil pro tuto příležitost jedinečný hatchback Mini. Jeho unikátně navržená grafika střechy je kombinována s individuálně navrženými a na 3D tiskárně vytisknutými prvky interiéru a exteriéru a také se speciálním prošíváním sedadel. Díky tomu na světě neexistuje další podobné Mini,“ dodal.

Zakázkové díly personalizační služby Mini Yours Customized.
Chcete, aby se vaše auto lišilo? Pro Mini si budete moci navrhnout vlastní díly

A čím je auto tak zajímavé? Je lakováno barvou Crystal White, design je doplněn o stříbrno-modré linky a střecha dostala ručně dodělávané vzory, které kombinují vlajky národností obou manželů (Velká Británie a Spojené státy americké). Nechybí ani typické designové prvky, mezi něž patří rámeček šestiúhelníkové masky chladiče, kliky dveří a lemování předních a zadních světlometů - jsou vyrobeny z chromu a jsou završeny černo-modře tónovaným lakem.

Při výrobě auta hrál svojí roli také 3D tisk. Například ozdobu blinkru na boční straně, kde jsou vyobrazena písmena „M“ a „H“ a mezi nimi dvojice prstýnků, vytvořila právě 3D tiskárna.

Na autě je celá řada specifických a poměrně vtipných detailů. Například na prahu je nápis „Mini loves you“ (Mini vás miluje) a za tmy se ze zrcátek na zem nebude promítat logo Mini, ale nápis „Just Married“. Na svatební událost poukazuje také palubní deska, která je před spolujezdcem ozdobena křestními jmény nevěsty a ženicha. A samozřejmě datem svatby.