Už jsme viděli šestikolovou verzi G 63 AMG 6x6 a její čtyřkolovou variantu G 500 4x4², nový Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je tedy další šílenou variantou z řady G.

Mercedes vyrobí pouze 99 exemplářů vozu, který perfektně kombinuje naprostý luxus a nekompromisní terénní schopnosti. V historii je také prvním SUV pod značkou Maybach.

Čtěte také: James May prodává svůj Rolls-Royce. Je na něj alergický, doslova

Landaulet pohání dvakrát přeplňovaný dvanáctiválec o objemu šesti litrů. Jde samozřejmě o motor od vrchních ladičů z AMG, takže výkon 630 koní (463 kW) a točivý moment 1000 Nm už nikoho nepřekvapí.

Rozvor byl sice prodloužen a celková délka vozu je 5345 mm, přesto má však „géčko" stále jen čtyři místa k sezení. Zadní polohovatelné sedačky totiž umí v rozloženém stavu zabrat hodně místa a pořádný masážní program si nejlépe užijete v uvolněném stavu.

Čtěte také: Tenhle Mercedes ujel už přes milion kilometrů. S jakými náklady?

Plátěná střecha je elektronicky stahovatelná, prostor cestujících vzadu je pak oddělen přepážkou, která se může stisknutím tlačítka změnit z průhledné na neprůhlednou. Ke všemu ještě přidejte multimediální systém, sklápěcí stolečky či vyhřívané/chlazené držáky na pití.

Stejně jako u svých předchůdců se starají o průchodnost terénem stejné portálové nápravy a světlá výška 450 mm. Aby se posádce lépe nastupovalo, dokonce zde najdete automaticky výsuvný schůdek.

Naživo se G 650 Landaulet představí v březnu na autosalonu v Ženevě. O ceně zatím nic nevíme, ale určitě půjde o pořádnou sumu peněz v řádech milionů korun.