Koncept EQA zaujme hlavně svým vzhledem třídveřového futuristického hatchbacku, který ovšem nevypadá zas tak nereálně. Celá karoserie je zcela uhlazená a nenajdete na ní žádné otvory, přičemž i světlomety jsou perfektně zahlazeny do tvarů vozu.

Hlavním prvkem je určitě takzvaná virtuální „mřížka chladiče“, která standardní mřížku dnešních Mercedesů nahrazuje rozsáhlým displejem na přední části vozu. Jeho grafika se přitom mění podle zrovna vybraného jízdního módu. Na různá zobrazení masky se můžete podívat v galerii.

Lamborghini Gallardo Spyder.
Lamborghini Gallardo za cenu Superbu. Prodává ho stát, máte zájem?

V rámci pohonu ukazuje Mercedes podobnou techniku jako většina konkurence. Koncept používá dva elektromotory o kombinovaném výkonu 272 koní (200 kW), které zajišťují pohon všech kol a pracují se systémem vektorování točivého momentu.

Německá značky by chtěla nabízet celou řadu baterií s různými kapacitami, koncept však používá verzi o kapacitě 60 kWh, kterou lze dobíjet normálně kabelem nebo bezdrátově indukční technologií. Dojezd na jedno nabízí je údajně 400 km.

Škoda Kodiaq Scout.
Škoda prozradila ceny nových verzí Kodiaqu. Kolik Scout a SportLine stojí?

Mercedes-Benz EQA je pro automobilku součástí vize budoucnosti, v níž by do roku 2022 chtěla nabízet více než 10 plně elektrických vozů.  

Prvním produkčním elektromobilem z řady EQ ovšem nebude právě zmiňované EQA, ale SUV označené EQC. Toho bychom se měli dočkat už v roce 2019.

Zdroj: Youtube