Teď se Dartz vytasil s novými informacemi o dlouho připravované novince. Jmenuje se Black Alligator a podle šéfa značky Leonarda Jankeloviče má nabídnout dokonce lepší ochranu posádky než chystaná prezidentská limuzína Donalda Trumpa. Samotný Jankelovič serveru Jalopnik řekl, že by obě auta nejraději otestoval proti sobě při simulovaném útoku.

Trump si bude jezdit v pancéřované limuzíně Cadillac One, která bude odolná vůči střelbě z ručních zbraní všech typů a přijde-li o pneumatiky, umí jet i po ráfcích. Spodek auta je oplášťován proti výbušinám a interiér v uspořádání 2+3+2 je hermeticky uzavřen proti chemickým zbraním.

Paramount Marauder.
GALERIE: Je vám Kodiaq málo? Tato superSUV se vám budou líbit, stojí ale majlant

Nový Dartz Black Alligator je proti tomu postaven na základě Mercedesu-Benz GLS, používá prý motor naladěný na 1600 koní (1177 kW) a má taky hromadu vychytávek. Těžko ale říct, jestli jsou tu kvůli boji proti záporákům, výrobce totiž o novince hovoří jako o ideální autě pro diktátory. I když je v tom zřetelná nadsázka, není tahle údajná cílová skupina zas tak "mimo"…

Co umí?

Silné pancéřování ze všech stran je klasika, chladič motoru je chráněn proti poškození střelnými zbraněmi a v interiéru jsou boční úložné prostory pro několik raketometů, útočných pušek AK-47 Kalašnikov a jejich munici. Pokud by chtěl někdo bez oprávnění vniknout do vozu, dostane ránu elektrickým proudem skrze madla dveří. Speciální pneumatiky mají být neprůstřelné, nádrž má pobrat až 300 litrů paliva a boční okýnka jsou prý tak tlustá, že na jejich hranu v otevřeném stavu položíte láhev vodky.

Při výstupu střežené osoby je k mání i kevlarem vyztužený deštník z aligátoří kůže, jež má odvrátit případný útok hozeným nožem. Myšleno je prostě na všechno. Jako šoféra vám Dartz zřejmě umí dohodit i odstřelovače z války v Afghánistánu a bývalého poručíka z KGB v jedné osobě. Otázkou je, co z toho je skutečně pravda.

Dartz totiž informace o "aligátorovi" prezentuje pomocí neotřelé grafiky (najdete ji v galerii), která nevypadá příliš profesionálně, zato vtipně pracuje s motivy z filmu Diktátor. A uvádí v ní třeba tyto technické detaily:

Hmotnost Ne tak vysoká, jak si myslíte
Motor AMG 63, silně upraven
Max. rychlost Dostatečná
Zrychlení z 0-100 km/h Diktátoři nikdy nespěchají
Spotřeba Divná otázka
Emise CO2 To snad neeeeeee!

Dartz, který se nazývá výhradním dodavatelem vozidel pro světové diktátory, dokáže dále nabídnout i vskutku šíleně luxusní výbavu s volantem potaženým aligátoří nebo rejnočí kůží, osazení zlatými tlačítky a logem značky s 292 černými diamanty a dvěma rubíny.

Jankelovič se také nechal slyšet, že testy odolonosti vozu klidně podstoupí sám – on ve svém Dartzu a prezident Trump ve své limuzíně. Ke komu se jednotka při simulovaném útoku dostane dříve, ten prohrál. Nikomu se nechce věřit, že by souboj obrněných monster opravdu proběhl, ale podívaná by to byla určitě zajímavá. Už jen kvůli vtipné nátuře tohoto zvláštního podnikatele.

V hypersportu za miliony je těžké nebýt na očích.
VIDEO: Těžký život s Chironem. Řídit nejrychlejší auto světa není jen radost

Otazníky okolo nového Dartzu ale vzbuzuje i jeho design. Společnost totiž ukázala několik snímků, na nichž Black Alligator rozhodně nevypadá jako hotové a hodnotné auto, které by mělo oslnit movité zákazníky. Pohled na karoserii, zpracování a některé detaily spíš vyvolává úsměv. Přesto Jankelovič chce novinku prodávat minimálně za desítky milionů korun.

A dokonce tvrdí, že vůz bude hrát v nové bondovce. Řídit jej bude samozřejmě padouch… A ještě jedna zajímavá informace, podle dřívějších zpráv z automobilky si jeden exemplář "aligátora" objednal i kdosi v České republice! Takže až uvidíte tohle monstrum na našich silnicích, nelekejte se. To není žádná invaze, to je jenom Dartz.