Již dva roky po uvedení čtvrté generace na trh prošla KIA Sportage modernizací. Ta přinesla jednak nové designové prvky exteriéru, interiéru, tak třeba i nové pohonné jednotky.

Od minulého provedení se dá nová sportage rozpoznat díky LED hlavním světlometům se čtyřmi diodami LED denního svícení, změněná je také maska chladiče a přední nárazník. Inovovaný je také interiér. Volant již nemá v dolní části tak výrazné zploštění a a upravená je také palubní deska se sedmi mebo osmipalcovým displejem navigace.

Novinkou je sportovní edice GT Line se speciálním nárazníkem a dvěma výfukovými koncovkami. K mání bude výhradně s nejvýkonnějšími agregáty (zážehovým i vznětovým).

Kia ProCeed
KIA stvořila nejhezčí auto v nižší střední třídě. V ProCeedu už jsme seděli

Celkem portfolio motorů zahrnuje čtyři agregáty, dva jsou zážehové a dva vznětové. Mezi nimi je také poprvé 2,0 litrový dieselový mild-hybrid pohon EcoDynamics+ 48V.

VÝBAVA JE SOLIDNÍ

Základním motorem je zážehová šestnáctistovka s výkonem 132 koní a maximálním točivým momentem 161 Nm. Nad ním je pak turbomotor se stejným zdvihovým objemem válců, ale s výkonem již 177 koní a točivým momentem až 265 Nm.

Kia Ceed třetí generace
Nová Kia Ceed startuje na ceně 379 980 Kč. Příplatek za kombi činí 25 000 Kč

Vznětový agregát 1,7 CRDi nahrazuje 1,6 CRDi s výkonem 136 koní. Mild-hybrid spolupracuje s 48Voltovou elektrickou soustavou. Soustrojí zahhrnující i dvoulitrový turbodiesel má výkon 185 koní a točivý moment 400 Nm. Tento vůz obsahuje vždy automatickou osmistupňovou převodovku a pohon všech kol.

Nejlevnější Kia Sportage (zmíněná cenovka je 514 980 Kč) má samozřejmě pohon pouze předních kol a řidič volí převodové stupně manuálně. Ve výbavě je pak již třeba klimatizace, kola z lehkých slitin i couvací kamera, jejíž obraz se přenáší na sedmipalcový displej multimediálního systému.

Výbava Exclusive, která by měla být podle PR manažerky českého zastoupení automobilky Kateřiny Vaňkové Jouglíčkové nejprodávanější, je dražší o 65 000 Kč. V autě už je pak například i dvouzónová klimatizace, o palec větší hliníková kola, vyhřívané sedačky i volant a rovněž navigace.