Vcelku malé auto o délce pouhých 4140 mm slibuje dostatek místa pro čtyři dospělé pasažéry a také důstojně velký kufr o objemu 352 litrů, jenž lze rozšířit sklopením sedadel až na 1155 litrů. Interiér se už v základu pochlubí sedmipalcovým dotykovým displejem, USB vstupy, Bluetooth handsfree a nechybí ani celá plejáda jízdních asistentů.

Na karoserii lze vybírat jednu z devíti barev, zatímco střecha spolu s A sloupky a zrcátky může být barevně odlišená ve třech různých barvách. Dohromady lze vybírat z jedenácti dvoubarevných kombinací, spojených ještě s možnostmi individualizace v interiéru.

Kia Stonic.
Kia odhalila nový crossover Stonic. Do prodeje ho pošle na podzim

K mání jsou celkem čtyři motory, dostupné v závislosti na zvolené výbavě. Základem je řadový čtyřválec 1.25 CVVT, jehož výkon činí skromných 84 koní (62 kW), a ze stejné rodiny pochází i větší 1.4 CVVT o výkonu 100 koní (74 kW). Vůbec nejsilnějším motorem nabídky je potom přeplňovaný tříválec 1.0 T-GDI, který nabídne 120 koní (88 kW). Zájemci o naftové motory mají možnost zvolit čtyřválcový agregát 1,6 CRDi o výkonu 110 koní (81 kW), nicméně ten náleží až k nejvyšší výbavě.

Všechny motory jsou k dispozici výhradně se šestistupňovým manuálem, výjimkou je jen nejslabší 1.25 CVVT, který má manuál pětistupňový. Poháněna jsou výhradně přední kola.

Výbavy a ceny:

Základ modelu Stonic je nastaven na 349 980 korun za základní motor 1.25 CVVT a první výbavový stupeň Comfort. V něm nalezneme například elektricky ovládaná a vyhřívaná zrcátka, přední mlhovky, manuální klimatizaci, již zmíněnou dotykovou obrazovku rádia nebo volant a hlavici řadicí páky v kůži.

Paket ADAS s jízdními asistenty, tempomatem, automatickým přepínáním dálkových světlometů a lepší přístrojovou deskou vyjde na 15 000 korun. Zatoužíme-li po výkonnější motoru 1.4 CVVT, musíme si připravit dalších 20 000 korun.

Citroën C3 Aircross.
Citroën C3 Aircross už má české ceny. Na kolik vyjde hravé SUV?

Střední výbava Exclusive začíná na částce 379 980 korun a zde se poprvé objevuje také nejvýkonnější motor 1.0 T-GDI, dostupný za celkovou cenu 419 980 korun. Střední výbava přidává třeba LED denní svícení, litá kola, elektrická zadní okna, zadní parkovací kameru nebo samostmívací zpětné zrcátko. Je zde také možnost připlatit si za paket Convenience, přidávající automatickou klimatizaci, bezklíčový přístup a startování tlačítkem, vyhřívaná přední sedadla a vyhřívaný volant.

Nejvyšší výbava Premium začíná na částce 434 980 korun a to s motorem 1.4 CVVT (nejslabší motor zde není k dispozici). Naopak je zde k mání dieselový 1.6 CRDi a to za tučný příplatek 50 000 korun. V této výbavě nalezneme standardně prvky z výše zmíněného paketu Convenience a dále třeba LED zadní světla, sedmnáctipalcová kola, dešťový senzor, polokožené čalounění a další prvky.

Stonic lze objednávat skrze dealerskou síť již nyní.