Pokud je pro vás zaplacení ceny nového Phantomu jen rutinním přesunem na běžném účtu, potom pravděpodobně zvolíte možnost nakonfigurovat si vůz přesně podle sebe a svých přání. Ladění takového vozu potom samozřejmě neprobíhá v anonymním on-line konfigurátoru, ale přímo v ateliéru sira Henryho Rollse.

V klubovém prostředí si mohou zázkazníci až do zblbnutí vybírat nejrůznější parametry vozu. V první řadě se volí lak karoserie. Rolls-Royce svým zákazníkům nabízí celkem 44 tisíc různých odstínů a všechny lakované formy, které jsou v ateliéru k dispozici, zapadají do sebe, aby se mohl zákazník přesvědčit, že bude jeho dvoubarevné lakování vypadat skvěle.

Kdyby si někdo svou barvu přece jenom nevybral, může mu Rolls-Royce namíchat zcela nový odstín.

Rolls-Royce Phantom.
Nový Rolls-Royce Phantom je tady. Je prý nejtišším autem na světě

Veškeré laky si potom lze prohlédnout pod speciální lampou, která simuluje různé druhy slunečního světla, charakteristické pro různé části světa. Díky tomu budete mít jistotu, že vaše volba bude fungovat i u vás doma.

Nedílnou součástí individualizace jsou samozřejmě i proužky s motivy, které specialista ručně maluje na karoserii. Jak říká Nick Osy de Zegwaart, prodejní manažer Bespoke divize pro Severní Ameriku a Evropu: "Všechno je to v detailech."

Z oblasti interiéru vybírá zákazník nejen barvy, textury a původy kůže (Rolls-Royce nabízí třeba i aligátoří či krokodýlí kůži), ale samozřejmě i různé typy obložení, nebo specifické výšivky. Na sedadlech může být třeba rodinný erb, portrét, nebo cokoliv, co si movitý zákazník zvolí. Nechybí ani ladění dalších "maličkostí", jako třeba výběr designu hodin na palubní desce nebo barva švů.

Potom ještě vybrat správnou barvu deštníku do dveří a vysněný Rolls-Royce na míru může pomalu směřovat do výroby…

Zdroj: Youtube