Pouze u bohatšího místa pro zadní pasažéry ovšem XF nekončí. Britské prémiové kombi má třeba již v základní výbavě elektricky ovladatelné víko kufru, které poskytuje přístup do prostoru pro 565 litrů zavazadel. Po sklopení sedadel lze XF Sportbrake naložit až 1700 litry.

V základní výbavě je také zadní pneumatické odpružení s automatickou regulací světlé výšky, zaručující stálé jízdní vlastnosti při libovolném zatížení. Na tažné zařízení je možno zapřáhnout až 2000 kilogramů a koule se umí elektricky schovat pod zadní nárazník.

Jaguar Land Rover Classic Works.
GALERIE: Jaguar Land Rover otevřel největší centrum pro klasické vozy na světě

Interiér vozu může být prosvětlen velkým panoramatickým oknem o celkové rozloze 1,6 m2, jehož sluneční clonu lze ovládat gesty, stejně jako víko kufru. O čistý vzduch v kabině se stará filtrační systém s ionizační funkcí.

Celohliníková konstrukce karoserie dramaticky snížila hmotnost celého auta. Oproti předchozí generaci je XF Sportbrake lehčí až o 198 kilogramů a pohotovostní hmotnost se pohybuje od 1660 kilogramů.

V nabídce se objeví dohromady šest motorizací, z nichž čtyři jsou dieselové a dvě benzínové. Základem většiny motorů je samozřejmě modulární motorová platforma Ingenium, tedy čtyřválcové jednotky o objemu dvou litrů, které používají stejný blok pro vznětové i zážehové varianty.

Nejslabším motorem nabídky je diesel 20d E-Performance o výkonu 163 koní (120 kW), následuje verze 20d o výkonu 180 koní (132 kW) a 25d o výkonu 240 koní (176 kW). Nejsilnějším vznětovým motorem je třílitrový šestiválec 30d o výkonu 300 koní (220 kW).

Saab 92001, neboli Ursaab z roku 1947. První auto, které společnost navrhla po úspěšné produkci letadel za druhé světové války.
Saab letos slaví výročí. Podívejte se, za které známé vynálezy mu vděčíme

Benzínové motory jsou zastoupeny čtyřválcem 25t o výkonu 250 koní (184 kW) a nakonec i vrcholným třílitrovým šestiválcem s kompresorem pro verzi S, jehož výkon činí 380 koní (280 kW).

Předběžné ceny v Česku začínají na částce 1 216 502 korun za nejslabší verzi 20d E-Performance s manuální převodovkou. Všechny výkonnější motory jsou potom spojeny s osmistupňovým automatem a k většině lze objednávat také pohon všech kol.