Hlavní novinkou je každopádně zmíněná nová verze XJR575, která svým označením s číslovkou pochopitelně uvádí, kolik koní se skrývá pod kapotou.

Pětilitrový kompresorem přeplňovaný osmiválec je naladěný na 575 koní (423 kW) a celých 700 Nm točivého momentu. Proti standardnímu XJR tak dostává navíc 25 koní a 20 Nm. Díky tomu zrychlí z nuly na 100 km/h za 4,4 sekundy a dosahuje maximální rychlosti až 300 km/h.

U XJR575 se pak v nabídce objevují dva nové unikátní laky karoserie, modrá Velocity Blue a matně šedá Corris Grey, které byly namíchány divizí Special Vehicle Operations.

BMW řady 7 Edition 40 Jahre.
BMW představilo výroční edici řady 7. Oslavuje 40 let bavorské limuzíny

Agresivnější design zajišťuje bodykit s černými prvky, kapota s výdechy horkého vzduchu, decentní zadní spoiler, 20palcová kola a samozřejmě loga s číslem 575. Ta jsou mimochodem také v interiéru, kde se objevuje karbonové obložení a hliníkové páčky řazení pod volantem.

Některí další novinky se ale objeví napříč celou modelovou řadou XJ. Nově se tak uvnitř všech XJ představí 10palcový infotainment systém se čtyřjádrovým procesorem a konektivitou skrze 4G a Wi-Fi.

Mezi nové funkce patří například takzvaný Commute Mode, tedy režim každodenního dojíždění, který se naučí vaši trasu do práce, a v případě problémů, zácpy, nehody na této trase, navrhne objížďku.

Parkovat správně se vyplatí. Nemusíte pak řešit tyto situace...
GALERIE: Nejvtipnější pomsty za špatné parkování. Někdy je trest až krutý

Jaguar také navýšil počet bezpečnostních systémů, do jejichž výčtu nyní spadá detekce provozu před autem, udržování jízdy v pruhu a monitorování kondice řidiče. Dále byl vyladěn systém autonomního brzdění v případě blížící se kolize s chodcem.

Nejvýkonnější verze XJR575 je už v nabídce Jaguaru i u nás a ceny začínají na částce 4 004 011 korun.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube