Na poli kategorie SUV tak prý bude Hyundai v Evropě první značkou, která bude nabízet plně elektrické kompaktní SUV. Má se jednat o další krok automobilky v rozšiřování nabídky ekologických vozidel.

Kona Electric dostane dvě různé varianty elektrického pohonu, které se budou lišit výkonem i samotným dojezdem. Přesnou specifikaci elektrického ústrojí ale Hyundai zatím neprozrazuje. Pouze víme, že největší dojezd na jedno nabití by se měl pohybovat kolem 470 kilometrů.

Jaguar F-Type.
Auta nás prý „zabíjí" dalším způsobem, uvádí nový průzkum. Hlukem

Uvnitř elektrické Kony bychom se měli dočkat i vyšší úrovně moderních technologií ve formě asistenčních systémů a konektivity. Spekuluje se rovněž o jistém stupni autonomního řízení. Podobná technika by se poté mohla rovněž objevit ve standardní verzi Kony se spalovacím motorem.

Vzhledově se Kona Electric bude určitě lehce odlišovat, kdovíjak razantní proměnu designu bychom ale nečekali. Dle prvotní zveřejněné fotky ale bude zřejmě upravená příď s novou, neprůchozí mřížkou chladiče.

Podrobnější informace o novém modelu budou zveřejněny 27. února před světovou premiérou na březnovém autosalonu v Ženevě.

Zdroj: Youtube