GM, kam patří značky jako Chevrolet, Buick či Cadillac, totiž neukazuje nicneříkající a nereálný koncept, který se na pár dní vystaví na autosalonu a následně stáhne do ústraní. Vize zcela autonomního sériového Chevroletu Bolt by měla být novým testovacím prototypem a nutno říct, že na prvním obrázku a videu působí poněkud zvláštně.

Jedná se totiž o auto bez ovládacích prvků, které je však ve všech ostatních ohledech uspořádané naprosto klasicky. Všechna sedadla směřují směrem vpřed, palubní deska má podobné tvary jako ta ve vašem autě a vše vypadá vlastně docela normálně. Jen s tím rozdílem, že obě strany palubky vypadají jako strana u spolujezdce.

Koncept Kia Niro EV.
Kia představila koncept elektrického SUV. Niro EV slibuje dojezd okolo 380 km

Plány GM jsou navíc velmi smělé. Americký koncern tvrdí, že chce již příští rok spustit službu na sdílení autonomních automobilů, jezdících zcela soběstačně bez přičinění (nebo přítomnosti) řidiče. Vlastně by se mělo jednat o určitou obdobu taxislužby, kde si ovšem auto vystačí bez obsluhy.

A prý se nemá jednat o žádné postupné zavádění v malých várkách. Když už GM sdílení autonomních aut zavede, chce to provést ve velkém meřítku a dostupné pro všechny. Žádné malé pilotní programy se prý konat nebudou.

Zdroj: Youtube