Velké pracovní pick-upy řady F měly dosud vrchol v podobě modelů Super Duty. Tuto řadu však nyní rozšiřuje luxusní model F-450 Limited. Ford tak učinil proto, že více než polovina všech letos prodaných pick-upů patřila právě do skupiny těch nejdražších variant. O vážně luxusní pick-up tedy určitě bude zájem.

Novinky přicházejí hlavně uvnitř a díky nim už je označení „pracovní pick-up“ trochu zavádějící. Polstrování sedaček je kožené a ve dvoubarevném tónu, stejně tak je kůží obšitý i volant, loketní opěrky a kaplička přístrojů, stropnice jsou semišové, palubní deska je vykládaná ručně opracovaným dřevem a samozřejmě nesmí chybět speciální loga varianty Limited.

Netradiční omluvný vzkaz za poškrábání auta.
Zvláštní omluva za škrábanec. Řidička na autě našla vzkaz, peníze a půlku jointa

V rámci technologií dostává F-450 Limited například kamerový systém kolem auta v rozsahu 360 stupňů, asistent pro navádění přívěsu, systém kontrolující mrtvý úhel, adaptivní tempomat a další várku funkcí, kterou najdete v současných prémiových limuzínách.

I navenek ale přichází nějaké ty změny. Je zde nová matná mřížka chladiče s chromovými lištami, LED světlomety s denním svícením nebo třeba unikátní kryt dveří korby, který je vyhotoven ve stylu broušeného hliníku a je do něj laserem gravírováno sériové číslo každého vozu.

Liberty Walk.
GALERIE: Fenomén jménem Liberty Walk. Auta v této bláznivé úpravě jezdí i v ČR

Pod kapotu pak dostane celá řada Super Duty pick-upů nový 6,7litrový naftový osmiválec o výkonu 446 koní (328 kW) a točivém momentu 1254 Nm. Díky tomu je F-450 Limited stále vhodný k tahání přívěsů a obytných domů o hmotnosti okolo 15 tun. I přes luxusní fazónu si tak ponechává svůj pracovní charakter. Maximální užitečné zatížení korby je 2,1 tuny.

V USA bude novinka začínat na částce v přepočtu 1,9 milionu korun, přičemž i samotný Ford dodává, že po zaškrtnutí veškeré příplatkové výbavy se může cena pohybovat až kolem 2,2 milionu korun.