Ceníky, společně s fotkami novinek, najdete v přiložené galerii.

Ford Fiesta

Ford Fiesta.Zdroj: Ford

Fiesta se v nejnovější (sedmé) generaci, pochlubí hlavně širokými možnostmi personalizace. Novinku pořídíte hned ve čtyřech různých verzích, které se od sebe vzájemně liší výbavou, provedením a designovými prvky. K mání je Fiesta Titanium, sportovně laděná ST Line, luxusní Vignale a "terénní" Active. Novinkou je u Fiesty i tříválcový turbomotor EcoBoost, který při snížené zátěži vypíná jeden válec.

Čtěte také: Ford odhalil novou Fiestu. Dorazí v luxusní verzi Vignale i jako crossover

Fiesta začíná s cenou na částce 304 990 korun. Za tu dostanete třídveřové provedení s motorem o objemu 1,1 litru, výkon 70 koní (51 kW) a nejnižší výbavu Trend.

Honda Civic sedan

Honda Civic Sedan.Zdroj: Honda

Nabídka desáté generace modelu Civic se v našich končinách rozšířila o čtyřdveřové karosářské provedení sedan. To je chápáno jako jakási luxusní verze pro zákazníky, kteří dají přednost výbavě a eleganci. Už v základním provedení lze nalézt třeba vyhřívaná sedadla, adaptivní světlomety nebo automatickou klimatizaci. Přítomen je také výhradně nejsilnější motor 1.5 VTEC Turbo o výkonu 182 koní (134 kW).

Čtěte také: První svezení v Hondě Civic: Podvozek je skvělý, co nové turbomotory?

Lepší výbavě a motorizaci odpovídá i vyšší cena. Civic se čtyřdveřovou karoserií vyjde zákazníky přinejmenším na 584 900 korun. Tato cena je stanovena za verzi Comfort a manuální šestistupňovou převodovku.

Opel Crossland X

Opel Crossland X.Zdroj: Opel

Nový crossover od Opelu je duchovním nástupcem staršího malého MPV Meriva. Ačkoliv se povaha vozu značně změnila a Opel zvolil módní vlnu crossoverů, zaměření na praktickou využitelnost vnitřního prostoru zůstalo stále stejné. Zajímavostí Crosslandu je, že se jedná o první produkt vzniklý ze spolupráce Opelu a francouzského koncernu PSA. V Crosslandu tak objevíme některé technické prvky nebo třeba motorizace známé z Peugeotu a Citroënu.

Čtěte také: První statické dojmy: Opel Crossland X je crossover s praktickým interiérem

Ceník modelu Crossland X v současnosti startuje částkou 309 900 korun. Obdržíme za ní základní výbavu Selection a motor o objemu 1,2 litru s výkonem 81 koní (60 kW).

Opel Insignia

Opel Insignia.Zdroj: Opel

Nová generace modelu Insignia je k mání v současné době jako sedan Grand Sport nebo kombík Grand Tourer. V každém případě však dostanete vůz, který je proti svému předchůdci úspornější, ale také dramaticky lehčí. Díky využití kombinace materiálů v nové platformě, zhubla Insignia jen na karoserii 60 kilogramů. Celkem může být lehčí až o 175 kilogramů. Navzdory tomuto odlehčení narostl zejména interiér vozu do všech směrů.

Čtěte také: Nová Insignia odhalila motorizace. Dorazí i s novou patnáctistovkou

První částka za novou Insignii činí 569 900 korun. Za tuto cenu je připravena nejnižší výbava Selection a základní benzínový motor 1.5 Turbo o výkonu 140 koní (103 kW).

Seat Ibiza

Seat Ibiza.Zdroj: Seat

Malý model pojmenovaný podle španělského ostrova se stal za léta svého působení na našem trhu zaběhnutou stálicí. Pátá generace se od té předchozí sice příliš neodlišila designem, ovšem pod vnější slupkou se ukrývá zcela nový vůz. Ibiza má jako první malé auto koncernu Volkswagen modulární platformu MQB A0, která umožnila natáhnout rozvor o celých 95 mm a vytvořit více místa pro cestující. Jako první ve své kategorii dostane časem i nový motor 1.5 TSI.

Čtěte také: Nový Seat Ibiza oficiálně. Má prostornější interiér, větší kufr a nový motor

Zatím jsou však u Ibizy k dispozici jen menší tříválcové motory o objemu jednoho litru. Ten slabší z nich, 1.0 MPI o výkonu 75 koní (55 kW), vychází spolu s výbavou Reference na 296 900 korun.

Volvo XC60

Volvo XC60.Zdroj: Volvo

Nejmenší „velké" Volvo XC60 se prodávalo v první generaci dlouhých devět let. Není tedy divu, že nastal čas na obměnu, která proběhla pochopitelně ve velkém. Volvo se zvětšilo zevnitř i zvenku, dostalo nový vzhled nebo nejnovější technologie a bezpečnostní prvky. Pod kapotou XC60 jsou k mání dva benzínové a dva naftové motory, všechny přeplňované a o objemu dvou litrů. Novinkou je plug-in hybridní verze T8 Twin Engine, nabízející 407 koní (299 kW).

Čtěte také: Druhá generace nejprodávanějšího Volva je venku. Prohlédněte si novou XC60

Nejlevnější Volvo XC60 vyjde svého majitele na částku 1 047 900 korun. K té náleží nejnižší výbava Kinetic a základní vznětový motor D3 o výkonu 150 koní (110 kW) s manuální převodovkou.