Koncept nazvaný DN Compagno je sice inspirovaný svým předchůdcem z 60. let, jež navrhlo italské studio Vignale, českým škodováckým hlavám by však mohlo určitými designovými prvky připomínat Škodu 110 R.

Tento pohled samozřejmě berte s nadsázkou a dávkou subjektivity. Každopádně se ale jedná o roztomilé čtyřdveřové kupé, u něhož mají zadní dveře trendově schovanou kliku v C sloupku. Design přední masky pak vychází z linií současné modelové řady Daihatsu, přestože zbytek vozu svou splývavou zádí vypadá jako povedené retro.

Audi A4 g-tron.
Vyzkoušeli jsme nová Audi na zemní plyn. Vážně umí jezdit za korunu na kilometr?

V tomto duchu se pokračuje i v interiéru, který kombinuje výrazně prošívané polstrování, leštěný hliník a chrom společně s moderní elektronikou. Budíky přístrojové desky jsou sice pořád analogové, nicméně září výrazně futuristickým podsvíceným. Tomu dále sekunduje rozsáhlý displej infotainmentu, rozprostírající se po celém středovém panelu.

Pod kapotou se nachází přeplňovaný litrový tříválec, ačkoliv se v produkční verzi očekává i hybridní ústrojí s 1,2litrovým motorem. Dle fotek je vidět, že vůz používá automatickou převodovku.

Koncept Lamborghini Estoque.
Novinky u Lamborghini: Urus přijede v prosinci a prý se chystá čtyřdveřové kupé

Daihatsu tedy opravdu plánuje model vyrábět, otázkou je, nakolik se koncept změní, až bude připraven do produkce.

Pochopitelně nelze očekávat, že by se DN Compagno začalo prodávat i nás, natož jinde v Evropě. Už před několika lety totiž automobilka ukončila prodej svých vozů na starém kontinentu z důvodu malé poptávky a dále se soustředila hlavně na domácí Japonsko a okolí.