Dost možná nejzásadnější změnou je obměna benzínového litru z dílen Toyoty. Malý přímovstřikový tříválec posílil o 4 koně na 72 koní (53 kW), měl by být úspornější, ale také kultivovanější. Zásadní bylo při obměně splnění emisního limitu Euro 6.2.

Vedle koní v motoru přibyly také technologie všude kolem. C1 má více asistenčních systémů v čele s protikolizním asistentem, asistentem rozjezdu do kopce a čtením dopravních značek. Novinkou je bezklíčový přístup a startování, parkovací kamera nebo nový dotykový infotainment, podporující konektivitu pro mobilní telefony.

C1 zároveň adaptovala „program“ Citroën Advanced Comfort, přidávající na celkovém pohodlí vozu. Verze pro letošní rok má proto lepší akustiku a pohodlnější zavěšení.

Subaru Forester.
Nové Subaru Forester se ukázalo světu. Designem nepřekvapí, je však prostornější

Jak bylo řečeno v úvodu, velké úsilí věnoval Citroën v rámci faceliftu personalizaci barev a různých provedení. V katalogu se tedy objevují dvě nová zbarvení, k mání jsou v kombinaci s černou střechou. Dohromady je na výběr až 32 různých lakování, nemluvě o rozsáhlých možnostech výběru čalounění interiéru.

Kdo se ale nespokojí ani s rozšířeným výběrem, zvolí jednu ze speciálních edic, přidávajících řadu unikátních prvků. Jako první je tu edice Urban Ride. U ní lze vybírat z pěti barev laku, k dispozici jsou speciální černá kola o průměru 15 palců, lemovaná černými nástavci blatníků. Uvnitř vozu se potom nachází řada oranžových nebo leskle černých detailů, speciální polep na palubní desce a speciální koberečky.

Hyundai Tucson.
Hyundai ukázal omlazený Tucson. Nejsilnější diesel dostal nový automat

Druhá edice je zaměřená takřka výhradně na ženy a jde o oslavu spolupráce mezi Citroënem a dámským magazínem Elle. Edice C1 Elle je tedy elegantní, stylová a doplněná o speciálně zbarvenou střechu. Na výběr je bílý nebo černý lak, doplněný o černé kryty zrcátek a patnáctipalcová kola. Uvnitř vozu se potom objevují odkazy na magazín Elle, unikátní koberečky, ale i růžové nebo leskle černé dekory. 

Novou C1 lze objednávat již nyní, ovšem ze speciálních edic se na náš trh dostala pouze verze Urban Ride, zatímco Elle zůstává výsadou hlavně francouzského trhu. Cena faceliftované C1 začíná u výbavy Feel na částce 229 900 korun, Urban Ride potom vychází na 249 900 korun.