Nové fotografie pocházejí z webu Car News China a čínskou škodovku ukazují takřka nemaskovanou. Poprvé můžeme vidět také interiér.

Jak už však víme, Kamiq na první pohled kombinuje designové prvky z různých škodováckých modelů, všimněte si například velkých předních světlometů, které připomínají Fabii. Novinka vznikla výhradně pro čínský trh a v nejlidnatější zemi planety se samozřejmě bude i vyrábět – konkrétně v šanghajském závodě Volkswagenu.

Škoda Kamiq.
Tohle je nová Škoda Kamiq. Levné SUV, které se k nám nedostane

Vyfocený model pak na rozdíl od dřívějšího vozu (viz galerie) již vypadá trochu lépe, s chromovanými doplňky, šedomodrou metalízou a většími 17palcovými koly. Z čínského zdroje dále znějí informace o prostorném a vybaveném interiéru, ačkoliv ve srovnání se současnou produkcí Škody o žádné překvapení nejde.  

Vůz na délku měří 4390 milimetrů (pro srovnání, Karoq je dlouhý 4382 mm), široký je 1781 (Karoq 1841 mm) a 1593 mm vysoký (Karoq 1605 mm). Rozvor dosahuje 2610 mm (rozvor Škody Karoq je dlouhý 2638 mm).

Škoda Kodiaq v dlouhodobém testu britských novinářů.
Škoda Kodiaq 1.4 TSI u novinářů dře jako holka pro všechno. Jak si při tom vede?

Jako základ nové škodovky slouží starší platforma PQ34, kterou známe z první generace Octavie. O moderní techniku tedy zrovna nejde. Potvrzen byl zatím jediný motor, konkrétně 1,5litrový čtyřválec o výkonu 110 koní, který bude s velkou pravděpodobností pohánět jen přední kola.

Premiéra čínské škodovky je plánovaná na duben, takže by se nové SUV mělo ukázat v plné parádě už zanedlouho. Do prodeje Kamiq zamíří v červnu, přičemž základní cena má činit 90 000 jüanů, což je v přepočtu asi 290 000 českých korun.