Pokud patříte mezi znalé „karavanisty“, určitě budete vědět, že německá společnost Tischer je na poli karavanů specialistou a podobné nástavby jako pro novou třídu X od Mercedesu nabízí už dlouho i pro další pick-upy na trhu.

Tischer přitom na stylový design vůbec nehledí, takže výsledkem je klasický hybrid standardního karavanu a moderního pick-upu, jež absolutně nehraje dohromady po stránce vzhledu.

Land Rover Series I.
Skvělý příběh. Našel se jeden z prvních Land Roverů, byl považován za ztracený

Komu by to ovšem vadilo, když vám firma na korbu připevní „malý domek“ o výšce dvou metrů, v němž najdete dvě postele, kuchyňku, sprchu a toaletu. Více než kritizovat design bychom tedy měli tleskat úspěchu vměstnat tohle všeho na korbu evropského pick-upu.

Navíc je možné nástavbu snadno oddělit od korby, postavit ji na výsuvné „nohy“ a váš přechodný domov nechat třeba v kempu, zatímco si autem vyjedete na nejbližší kopec.

Tischer bohužel (pro klaustrofobiky bohudík) zatím nezveřejnil fotografie interiéru ani informace o ceně. V tuto chvíli jde totiž o pouhý koncept. Nelze ale pochybovat, že by se tato nástavba v budoucnu neobjevila v prodeji.

Způsob prodeje aut se samozřejmě neustále mění. I v případě vozů značky Škoda.
OBRAZEM: Od přemlouvání k virtuální realitě. Takhle se měnil prodej škodovek

Aby toho nebylo pro Mercedes-Benz třídy X málo, další podobně zaměřená společnost jménem VanEssa Mobilcamping, ukázala svou vlastní vizi, jak využít korbu nového pick-upu.

Pokud opravdu rádi vaříte pod širou oblohou a ke všemu kdekoliv, kde zrovna zaparkujete, zástavba od této firmy vytváří z Mercedesu doslova pojízdnou kuchyni. Pod dřevěným zastřešením korby se totiž nachází vysunovací kuchyňská linka se dřezem, ledničkou, sporákem a zásuvkami na nádobí.

Ani tato vychytávka pro „putovní kuchaře“ však zatím nebyla potvrzena do produkce, tudíž ani nemá stanovenou cenovku. Obě zmíněné nástavby se ovšem ukážou naživo na lednové výstavě CMT ve Stuttgartu, která se přímo zaměřuje na přehlídku nejnovějších karavanů a dalších turistických či cestovatelských potřeb.