V rozhovoru pro magazín Car Advice řekl šéf australského zastoupení BMW Group Marc Werner, že Z4 a Supra budou dva zcela unikátní vozy, lišící se vzhledem i jízdní charakteristikou. Situace, jakou známe například od vozů Toyota GT86 a Subaru BRZ, které se liší prakticky pouze v detailech, tak určitě nenastane.

„Co se designu týče, bude (Z4) absolutně unikátní. A nejen po stránce designu, ale i po stránce toho, jak se řídí. Jedná se o naprosto unikátní BMW produkt tak, jak to od něj očekáváte,“ nechal se slyšet Werner.

Co to tedy přesně znamená? Oba vozy si zachovají stejnou platformu, nosné části, pravděpodobně skelet karoserie a pravděpodobně i části podvozku. Vše okem viditelné se však citelně odliší a inženýři obou značek zapracují na vlastním designu a celkovém naladění vozu.

Koncept BMW Z4.
Koncept BMW Z4 oficiálně. Produkční verze se má objevit už příští rok

Podobu nové Supry zatím sice neznáme, nicméně koncept Z4, který představila německá automobilka na autosalonu ve Frankfurtu, byl v mnoha ohledech naprosto parádní. Nezbývá než doufat, že si sériový vůz ponechá z konceptu co nejvíc.

Poodhalena už byla také paleta motorizací. Verze od BMW dostane pod kapotu mimo jiné benzínový přeplňovaný dvoulitr o výkonu 194 koní (143 kW) a točivém momentu 320 Nm, a dále také větší třílitrový šestiválec s označením M40i. Očekáváme ovšem i plnotučnou sportovní variantu Z4 M a zřejmě dorazí i hybridní pohon.