Kromě zpráv o registraci prodejního označení X8 na většině trhů se navíc o dalším rozšíření nabídky vozů SUV nedávno zmínil i ředitel vývoje BMW Klaus Fröhlich. Podle něj by se v modelové řadě zajisté našlo místo pro ještě luxusnější SUV, než má být chystané X7.

Zatím si ale BMW není jisté, zda označení X8 použije pro ještě větší a luxusnější SUV, nebo ho využije pro stylovější verzi X7 se splývavou zádí. Tak či onak by ale měla X8 na rozdíl od X7 nabídnout pouze čtyř- či pětimístný interiér.

Koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.
Luxusní SUV chystá také Maybach. Takhle bude vypadat

BMW by rovněž mohlo díky nejluxusnějšímu SUV řady X konkurovat Mercedesu, který nedávno představil koncept svého luxusního SUV pod prémiovou značkou Mercedes-Maybach. O něm jsme už krátce psali, odkaz najdete výše.

V případě, že by se automobilka rozhodla označení X8 použít pro své dosud největší SUV, mohla by zřejmě využít kombinace své platformy CLAR a nově vyvinutého základu, použitého u Rolls-Roycu Phantom a SUV Cullinan. Luxusní britská značka totiž patří pod BMW.

Rolls-Royce Cullinan.
Rolls-Royce Cullinan je venku. První SUV značky má 571 koní, stojí od 7 milionů

BMW X8 bychom se měli každopádně dočkat až po odhalení nového X7, které je plánováno ještě na letošní rok - stejně jako nová generace menšího BMW X5.