Orientaci na moderní koncepci „čtyřdveřového kupé“, odpovídá samozřejmě splývavá záď, zobrazená na prvním oficiálním snímku. Na zbytek fotek si musíme ještě nějakou chvíli počkat, ale je jasné, že oproti současné modelové nabídce Infiniti bude nový produkční model odvozený od Q Inspiration o dost elegantnější.

Zároveň to vypadá, že Q Inspiration stanoví nový designový směr značky, ke kterému se postupně připojí i další modely.

Infiniti Prototype 9.
Infiniti ukázalo parádní studii. Prototype 9 je retro závoďák na elektřinu

Q Inspiration – potažmo jeho pozdější produkční variantu – bude podpírat odlehčená modulární platforma Infiniti, počítající se zástavbou baterií a tedy hybridních a plug-in hybridních ústrojí. Pod kapotou potom s největší pravděpodobností nalezneme třeba benzínový dvoulitr využívající systém variabilního kompresního poměru. Tento motor debutoval v modelu QX50, kde nabízí 272 koní (200 kW) výkonu a 390 Nm točivého momentu.

Jak bylo naznačeno již v úvodu, finální a produkční verze konceptu se u nás docela určitě nedočkáme a těžko říct, jestli se vůbec dočká Evropa jako taková. Oproti trhu v USA, kde se Infiniti vcelku daří, se totiž v Evropě prodává přibližně desetina aut. Zásadní ovšem bude i čínský trh, kde Infiniti ve druhém roce působení prodalo 26 000 vozů.