Když minulý rok uvedla tradiční karosárna Zagato upravený Aston Martin Vanquish s kompletně novou karoserií, mnozí z nás odpadli na zem z čistého úžasu nad jeho překrásnými křivkami. Nedlouho poté se zrodil i kabriolet na základu Vanquish Volante, který s otevřenou střechou možná nadchnul ještě více.

Obě značky po neskutečném ohlasu na své díla pokračují v úžasných věcech, a proto kolekci doplňuje exkluzivní Speedster a nakonec i praktický Shooting Brake.

Tesla Model 3.
Prodejci Tesly prý nutí zájemce o Model 3, aby si koupili dražší Model S

Speedster představuje trochu drsnější verzi původního Volante, kterému se za sedačkami objevily dva karbonové oblouky zakomponované do zadní části. Celá karoserie je pak tradičně také z karbonu.

Elegantní Shooting Brake pak zřejmě není zcela dokončen, jelikož Zagato uvedlo pouze jedinou fotku této kreace a na dalších záběrech je částečně pod plachtou. K úžasnému designu hraje pochopitelně i dávka praktičnosti, takže k této karosářské verzi, která připomíná třídveřový kombík, dostane majitel i sadu unikátních zavazadel.

Škoda Superb jako příkladný sleeper.
Tento nenápadný Superb si povodí i supersporty. Stovku dá pod 3,3 sekundy

Pohonnou jednotku si obě verze jako dříve vypůjčují z výkonnějšího Vanquish S. Pod kapotou sídlí šestilitrový atmosférický dvanáctiválec o síle 600 koní (441 kW).  

Speedsteru se plánuje vyrobit pouze 28 kusů, kdežto Shoooting Brake potěší celkem 99 zájemců. Jak to u těchto limitovaných modelů bývá, všechny už byly zamluveny a cenovku raději nikdo nezmiňuje. 

Tradiční spolupráce, která sahá až do 60. let minulého století, tak pokračuje silně dál. Můžeme pouze hádat, čím nás kooperace těchto značek oslní v blízké budoucnosti.