Za celým projektem stojí businessman David Alcraft, který na svou stranu získal bývalé vysoce postavené zaměstnance z Morganu, Toyoty, Daewoo a Michelinu. Dále se Alcraft spojil ještě se společností Delta Motorsport, jejíž know-how v oblasti baterií a elektrických pohonných ústrojí chce využít.

Stejně jako mnoho dalších podobně vzniklých firem, chystá se i Alcraft svézt na vlně stále populárnějších elektromobilů. Na trh chce nová společnost přinést tradiční zkušenosti kombinované se špičkovou technologií, zajímavý design a spojení výkonu s každodenní použitelností.

Koncept Kia pro_cee’d.
Kia láká na nový cee’d úžasným konceptem. Také se vám líbí?

Jejich první model, žijící zatím pouze v podobě třetinového modelu a počítačových vizualizací, nese název Alcraft GT. Do karoserie typu „shooting brake“ se vejdou dva lidé a docela velká spousta nákladu. O pohon se stará trojice elektromotorů o souhrnném výkonu 600 koní a točivém momentu 1139 Nm, umožňující akceleraci z nuly na sto za 3,5 sekundy. Baterie ve tvaru písmene „T“, umístěné pod podlahou vozu, nabídnou dojezd až 480 kilometrů.

Alcraft by chtěl svůj počin dostat na trh již v roce 2019, nicméně nejprve je potřeba získat peníze formou „crowdfundingu“, tedy vybíráním menších částek od vícero dobrovolníků. Za svoje peníze se mohou přispěvatelé podílet na vývoji, mohou se svézt budoucím konceptem, nebo dostanou různé věcné dárky.