Jako první se do bahna až po podvozek propadl harvester a následně při snaze o vyproštění i vyvážečka. „Celou sobotu se pak snažili lesní dělníci stroje vyprostit svépomocí, ale bohužel marně,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

V neděli ráno proto vyrazily pomoci vyprostit stroje hasičské jednotky. Kromě tachovských profesionálních hasičů se na místo dostavili také členové záchranného útvaru ze Zbirohu.

Čtěte také: Řadit při parkování jedničku, nebo zpátečku? A je dobré vždy zatahovat „ručku"?

Nejdříve bylo třeba zjistit, jestli je vůbec v možnostech záchranného sboru stroje vyprostit. „Hasiči usoudili, že šance na vyproštění je, ale bude potřeba nasadit hasičský tank,“ dodala mluvčí. Tento vyprošťovací speciál ovšem nebylo jednoduché dostat do lesního terénu.

Velitelé se proto rozhodli, že hlavní záchranné práce přesunou na pondělí. Přes noc se stroj propadl o dalších dvacet centimetrů.

Nepřehlédněte: Škoda vážně chystala vlastní pick-up. Nevyšlo to. Zatím…

„V pondělí ráno pak postupně vyprostili oba stroje pomocí dlouhého lana na navijáku tanku. U harvesteru se při vyprošťování ulomil čep řízení, a tak hasiči museli zhruba na hodinu zásah přerušit. Zásah byl velmi nebezpečný, fyzicky i časově náročný. Hasiči se brodili až po pás bahnem. Terén v okolí nehody nebyl stabilní a hasiči museli dávat pozor, aby se i těžká zásahová technika neprobořila,“ uzavřela Jakoubková s tím, že stroje se podařilo z rašeliny vytáhnout po půl jedné odpoledne.