Pokud vás tedy někdy zajímalo, co je potřeba k vytvoření funkčního plovoucího auta, odpověď uvidíte na videu.

Čínský mechanik a vynálezce Xiong Jian si zřejmě kladl podobnou otázku, a tak se ve svém volném čase zabýval tvorbou této „nádhery".

Jak je vidět, nic extra ke stavbě svého vozu/plavidla nepotřeboval. Jako základ posloužil starý čínský Citroën ZX z devadesátých let, který dále vybavil součástkami z blíže nespecifikované mini dodávky.

Dětská postýlka od Fordu.
Dětská postýlka od Fordu napodobuje jízdu autem. Prcek tak prý lépe usne

Motor Citroënu, který pohání i lodní šroub, umístil do nově postavené zadní části, jelikož vepředu narušoval rozložení hmotnosti a navíc se do něj dostávala voda.

Přesně rozmístění komponentů pro vyvážení si pak jednoduše vypočítal z rozměrů a hmotnosti svého výtvoru. I díky tomu se auto na vodě potopí asi jen z dvaceti centimetrů své výšky.

Opel Insignia Country Tourer.
Opel Insignia Country Tourer přináší vyšší světlost a čtyřkolku jako standard

Neobvyklý dopravní prostředek prý využívá denně k jízdě po řece. Na vodě se dokáže plavidlo pohybovat rychlostí přes 32 km/h a stále uveze čtyři pasažéry.

Designem zřejmě na nikoho nezapůsobí, ale o to více nám projekt připomíná jednu ze starších epizod legendárního Top Gearu. A vůbec nevadí, že plovoucí auto můžete popsat jako „Made in China".

Zdroj: Youtube