Odpočítávání začíná u pátého místa vozem, který by se dal označit za vůbec nejvýznačnější. Koncept 754 z roku 1959 je totiž přímým předchůdce produkční 911. A i když ještě není tak uhlazený a tak elegantní, mnohé designové prvky 911 jsou již na svém místě.

Čtvrté místo obsadil koncept 989 z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Tehdy si Porsche vysnilo, že vyrobí čtyřdveřovou sportovní limuzínu, která v plném pohodlí sveze 4 dospělé, ale zachová si veškeré vlastnosti správného Porsche.

Cesta od konceptu k výrobě byla bohužel přerušena a vize čtyřdveřového modelu se vrátila až o hodně později, když v roce 2009 vyjelo Porsche Panamera.

Čtěte také: VIDEO: Pět nejlepších křídel u Porsche. Které je to nejšílenější?

Koncept ze třetího místa se do výroby nedostal nikdy a možná bychom za to měli být rádi. Velké SUV Cayenne jako kabriolet se ukázalo světu v roce 2002 a jedná se o opravdu hodně bizarní kombinaci SUV bez pevné střechy, ovšem doplněnou mohutným rámem v zadní části.

Konceptu 918 Spyder to naopak do výroby netrvalo dlouho. Hypersport se poprvé představil na ženevském autosalonu v roce 2010 a už tehdy bylo jasné, jakým směrem se vydá. Od samého začátku byl 918 Spyder navrhován jako hybridní supersport s obrovským výkonem, postavený na karbonovém šasi.

Čtěte také: VIDEO: Rámus pro nadšence. Kterých pět Porsche zní nejlépe?

Nejvyšší příčku ovšem obsadil nedávný koncept z roku 2015, na jehož produkční variantě se momentálně usilovně pracuje. Mission E je odpovědí na stále sílící trh elektrických supersedanů, kombinuje tradici s moderním pojetím a samozřejmě i nejnovějšími technologiemi.

Zdroj: Youtube