V kategorii kombíků je totiž Mercedes-AMG E 63 S prozatím nejrychlejším vozem na Severní smyčce Nürburgringu, a to s časem 7:45,19. Porazil tak rekord z roku 2015, který držel Seat Leon ST Cupra 280 s časem rovných 7 minut a 58 sekund.

Mercedes navíc porazil i mnohem sportovněji zaměřené vozy. Ocitáme se totiž zřejmě v době, kdy je nový německý kombík na okruhu rychlejší třeba než BMW M4 nebo dokonce Lamborghini Gallardo Superleggera.

K poražení Seatu je nutné dodat, že automobilky zrovna často své praktické modely na okruh nevytahují, tudíž konkurence v této kategorii není kdovíjaká. Ke všemu, samotný rekord nebyl stanoven testovacím pilotem Mercedesu, ale byl čistě v režii magazínu Sport Auto, který při svých testech velmi rád auta prohání právě na Severní smyčce.

Chevrolet Corvette ZR1.
Tohle je nová Corvette ZR1. Má 765 koní a upaluje přes 337 km/h

Jen pro zopakování výkonu a dynamických schopností Mercedesu-AMG E 63 S Combi, auto používá dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec o výkonu 612 koní (450 kW) a točivém momentu 850 Nm, který v modifikované verzi pohání třeba i kupé Mercedes-AMG GT. Díky pohonu všech kol a chytré elektronice je kombík vážící 2,1 tuny schopný vystřelit z nuly na 100 km/h za 3,5 vteřiny a maximálně dokáže jet až 290 km/h. A pokud je řeč o praktičnosti, kufr má objem 640 litrů a po sklopení zadních sedaček až 1820 litrů.

Celou jízdu pochopitelně magazín Sport Auto natočil, takže si ji můžete z pohledu z kabiny pořádně užít. Na velký kombík je to opravdu fofr.

Zdroj: Youtube