V příkladném vystrašení pašeráků a majitelů automobilů bez zaplacených importních daní hrál roli buldozer. Sám prezident Filipín Rodrigo Duterte totiž nařídil místním orgánům, aby celá třicítka zabavených vozů byla přejeta buldozerem a poslána na šrotiště. Celou událost sledovala tamní média.

Filipínský celní úřad minulý rok zabavil automobily v hodnotě skoro 3 milionů dolarů, tedy asi 61 milionů korun, které se do země dostaly ilegálně, a nebyla za jejich import zaplacená daň.

Hyundai Santa Fe.
Takhle vypadá nový Hyundai Santa Fe. První fotky odhalují také interiér

První dvacítka vozů byla zničena buldozerem v přístavu v Manile, zatímco dalších deset aut bylo ve stejnou dobu zdemolováno v přístavech měst Davao a Cebu.

Jaguary nebo Corvette

Bohužel pro nás milovníky aut je smutné, že se mezi zabavenými a následně zničenými vozy nacházely i pěkné kousky. Například řada BMW a Mercedesů, pár Jaguarů a také klasický Chevrolet Corvette C3.

Bugatti. Dodávka od Bugatti je asi největší "fantasmagorie" z celého výběru. Na druhou stranu, praktický minivan s šestnáctiválcem a čtyřmi turby o výkonu přes 1000 koní by bylo skvělé rodinné auto.
OBRAZEM: Jak by to vypadalo, kdyby známé automobilky vyráběly dodávky?

Pašování automobilů na ostrovy Filipín je v současnosti velkým problémem. Částečně je to ale způsobeno i šílenými daněmi pro legální import vozidel, kdy může být jenom díky poplatkům a daním cena vozu zvýšena o polovinu.

Otázkou je, zda veřejná „poprava“ hromady zcela funkčních automobilů nakonec pašeráky a kupce ilegálních vozů vystraší.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube