Propagace druhé řady motoristické show The Grand Tour moderátorů Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye je v plném proudu. Upoutávka už je dávno venku, probíhá hledání jezdce, který by nahradil rozporuplného „Američana“ z první řady, a také už víme, že letos studio už skutečně navštíví pozvané celebrity.

Nejlepší upoutávkou na novou řadu však musí být poslední rozhovor pro britský magazín The Sunday Times, v němž moderátoři popsali jejich strasti během natáčení, díky nimž všichni v rozmezí šesti měsíců na určitou dobu skončili v nemocnici.

Subaru Impreza.
První dojmy: Subaru Impreza je zpět. Nadchlo nás dokonalým podvozkem

O Hammondově hrozivé nehodě v elektrickém supersportu Rimac se toho již napsalo dost, nicméně Richard, který je poněkud menšího vzrůstu, na karombolu našel i určitá pozitiva – třeba, že si tentokrát neporanil hlavu a celý incident si tedy jasně pamatuje.

Pochopitelně tak s vtipem naráží na svou dávnou nehodu v dragsteru ještě při natáčení pořadu Top Gear, kdy skončil v bezvědomí a několik týdnů ležel v nemocnici s vážným otřesem mozku.

Ke všemu během natáčení nové řady The Grand Tour ještě naboural na motorce, avšak bez vážnějších zranění.

Nalezení pachatelů bylo pro policisty hračkou.
VIDEO: Hloupost roku? Muž hodil hasičům pod kola láhev. Jeli k zásahu

Pak zde máme Jeremyho Clarksona, který si prodělal těžký zápal plic a zůstal na pár dní v nemocnici na Mallorce. Jak ale sám říká, blízko smrti nebyl jen proto, že je jeho tělo skálopevně tvořeno z železa a kamení, tudíž byl v perfektním stavu už po šesti dnech.

Tuto hospitalizaci pak James May popsal jako zahozenou příležitost lékařů, jak nalézt, identifikovat a odstranit takzvaný „virus debility“, kterým je podle něj Clarkson nakažen. May byl proto z práce lékařů velmi zklamán.

Aston Martin Vantage.
Tohle je nový Aston Martin Vantage. Je lehčí, rychlejší a s V8 má 510 koní

Sám James May byl ovšem také hospitalizován, a to v nemocnici v Londýně. Clarkson zmínil, že se prý jednalo o nespecifikovanou nemoc, o které May nechce raději mluvit. Nakonec to ale měl být jen silnější případ otravy jídlem. Zbývající moderátoři Mayovi pak poslali z lásky na pokoj k jídlu kuřecí Vindaloo, tedy velmi pálivé indické jídlo.

Druhá řada The Grand Tour bude mít premiéru 8. prosince opět na streamovací službě Amazon Prime. A podle dosavadních informací to bude snad pořádná jízda.