Velké rodinné SUV s kompresorovým osmiválcem o objemu 6,2 litru pod kapotou, zvládne i přes macatých 2400 kilogramů hmotnosti akcelerovat z nuly na 96 km/h (60 mil za hodinu) za 3,5 sekundy. Tím pádem se může rovnat s mnoha supersporty zvučných jmen a některé z nich dokonce i předčí.

Jenže co takový McLaren 570S? Samozřejmě, že o tunu lehčí britský supersport s motorem uprostřed a výkonem 570 koní (419 kW) vítězí na papíře i v reálném světě, ovšem jak ukazuje video od společnosti Hennessey Performance, výsledek je těsnější, než by se mohlo zdát.

Valentino Balboni (vlevo) a Keke Rosberg u Lamborghini Jalpa.
VIDEO: 300 km/h v běžném provozu. Takhle Lambo testovalo auta v 80. letech

Tak za prvé je pozoruhodné, jak rychle se umí obří Trackhawk rozhýbat z místa. Při první jízdě měl McLaren vypnutou kontrolu rozjezdu, zajišťující co nejrychlejší odstartování, a trvalo docela dlouho, než Jeep, který mu zmizel na startu, vůbec dohnal. Dokonce i při druhém pokusu, kdy byl takzvaný launch control v McLarenu aktivní, měl Trackhawk na prvních metrech o malý kousek navrch. V obou případech však McLaren nakonec dostál svému rodokmenu a nad SUV zvítězil.

Nic jiného, než že by McLaren porazil macaté SUV, vlastně ani nepřicházelo v úvahu, ale stejně je pozoruhodné, jak umí být takový Trackhawk rychlý. Už jen holý fakt, že můžeme postavit sériové SUV proti plnohodnotnému supersportu a tento souboj neskončí naprostým „rozdrcením“ většího soupeře, je vlastně úžasný.

Zdroj: Youtube