Jako první odhaluje Porsche „skid pad". Na betonové ploše se zkouší především ovladatelnost sportovních modelů a boční přetížení, které vydrží v zatáčkách. Nejednomu se přitom může zatočit hlava.

Na čtvrtém místě se nenachází nic jiného, než stará dobrá testovací trať. Ta v testovacím centru Weissach je tu již pěkně dlouho a není jen tak obyčejná. Na jednom jejím úseku jsou třeba nasimulované výtluky v silnici, na dalším třeba nádrž se slanou vodou. A dojde dokonce i na skákání.

Čtěte také: VIDEO: Pět technologií Porsche, které se přenesly ze závodní trati na silnici

Místo třetí obsadil větrný tunel, ověřující aerodynamiku jak silničních aut, tak i těch závodních. Nikdo přece nechce na německé dálnici vzlétnout…

Na off-roadové trati ze druhého místa se zatím moc aut neprojelo, ale dvojice SUV Macan/Cayenne se tu během vývoje proháněla jako divá. Krom toho nelze opomenou, že Porsche má i bohatou historii v rallye závodění.

Čtěte také: VIDEO: Porsche ukazuje pět nejlepších aut divize Exclusive

První místo ovšem patří tomu vůbec nejtvrdšímu testu, který může nové auto potkat. Řeč je o nárazových testech, jež ověří bezpečnost při nehodě. Vlastní zařízení na nárazové testy si Porsche naistalovalo ve Weissachu koncem osmdesátých let a od té doby tudy musí projít úplně každý nový model.

Zdroj: Youtube