Nebezpečně vypadající „géčko“ starší generace na videu je dílem německého úpravce GAD Motors, který standardní verzi AMG G 63 s dvakrát přeplňovaným osmiválcem o výkonu 563 koní (415 kW) vyladil na rovných 1000 koní (735 kW).

S tímto výkonem umí matně šedý mamut velmi schopně upalovat po německém Autobahnu, ale to pouze do chvíle, kdy jej předjede zřejmě úplně standardní Mercedes-AMG GT R. Tedy ostré kupé s podobným osmiválcem, avšak naladěným na „pouhých“ 585 koní (430 kW).

Aerodynamicky placatá a mnohem lehčí střela (1555 kg) pak na videu těžké hranaté čtyřkolce s hmotností přes dvě tuny uniká, kde jen může, dokud ji na neomezené dálnici nezbrzdí doprava.   

James May, Jeremy Clarkson a Richard Hammond.
Nad The Grand Tour se stahují mračna. Amazon prý o další série nestojí

Už jen pohled na udávanou maximální rychlost však ukazuje, že 1000 koní výkonu prostě není všechno a čirou rychlost vám pokaždé nezajistí. Zatímco upravené G 63 AMG dokáže maximálně upalovat pořád jen kolem 260 km/h, oficiální nejvyšší rychlost AMG GT R je pěkných 341 km/h.

Možná už tak jenom vyvstává otázka, zda není původních 563 koní ve starém „géčku“ zcela dostatečných. Tisíc koní je však tisíc koní a přinejmenším tato nálož výkonu zní velmi dobře na papíře a ještě lépe při poměřování sil v hospodě. A jak se říká, každé zboží má svého kupce.

Zdroj: Youtube