Společnost AMG vznikla v roce 1967 spoluprací pánů Hanse Wernera Aufrechta a Erharda Melchera. Zkratka AMG je složením jejich příjmení a obce Grossaspach, odkud Aufrecht pocházel.

Ve videu, které vzdává úpravcům hold, uvidíte jak samotné začátky v motorsportu, tak později úspěch s upravováním zákaznických aut.

Před nehodou Richard Hammond ztratil nad autem kontrolu.
Další detaily o Hammondově nehodě. Auto prý letělo 100 metrů v kotrmelcích

Do podvědomí se AMG dostalo v roce 1971, kdy se oba pánové rozhodli nastoupit do čtyřiadvacetihodinovky na belgickém okruhu Spa s vyladěnou limuzínou Mercedesem 300 SEL 6.3.

Úspěch takzvané „Rudé svině" zapříčinil popularitu AMG vlastně přes noc. O celém příběhu tohoto netradičního závoďáku a historii samotného úpravce jsme již psali zde. Jde o opravdu zajímavé čtení.

Po úspěších a rovněž zklamáních v motorsportu se naplno rozjížděl byznys upravování civilních vozů. V těchto dobách vznikl i ve videu zmíněný Mercedes-Benz 300CE AMG Hammer (česky „kladivo"), který měl pod kapotou šestilitrový osmiválec o výkonu 381 koní (280 kW) a 542 Nm.

Škoda Element.
Škoda postavila plážovou buginu. Element jezdí na elektřinu

Díky neustálému přílivu zákazníků dychtících po větším výkonu se nakonec v roce 1990 AMG oficiálně spojilo s automobilkou Mercedes-Benz, pro kterou je dvorním úpravcem a nyní i vývojářem zcela nových sportovních modelů. Více už snad dodá jen samotné video níže.

Zdroj: Youtube