Nabízená nemovitost v kalifornském Malibu je nabízena jako soukromé automobilové muzeum. Když ale nemáte peněz nazbyt a vlastníte až 25 aut, samozřejmě můžete toto místo považovat za vaši „garáž“. Navíc za obyvatelnou.

Celý komplex je zařízen pro nadšence do aut, tudíž největším lákadlem je klimatizovaná hala s místem pro zmíněných 25 aut. Že zde mají auta přednost, dokazuje i přítomnost jediné ložnice, malé kuchyňky a celkem tří koupelen – to kdyby náhodou některý z návštěvníků či vašich přátel neudržel nadšení.

Lamborghini Aventador S.
Majitel dal dohromady pět věcí, které mu vadí na jeho Lambu. Některé pobaví

Nemovitost o celkové rozloze 650 m² si dříve nechal postavit Steve Goldman, americký závodní pilot a dvounásobný šampion, který si užil svou slávu při závodění v podniku Pirelli Porsche Race Series.

Goldman zašel při navrhování a garážování aut tak daleko, že kromě klimatizace je v prostoru i systém pro udržování perfektní vlhkosti, množství prachu a kontroly bakterií ve vzduchu. Jednoduše zajištění, který byste čekali možná tak v Louvru nebo na operačním sále.

Subaru Impreza S5 WRC STI.
Nadšenec přestavěl závodní Imprezu k silničnímu využití. Jezdí s ní denně

I samotné prostředí soukromého muzea se tedy bude k vašim autům chovat jako k umění. Což byl ostatně Goldmanův cíl. „Chtěli jsme vytvořit účelové zařízení pouze pro automobily. Kontaktoval jsem proto kurátory uměleckých muzeí a ptal se jich, jak přesně dokážou uchovat drahý obraz po 1000 let,“ komentoval svou obsesi Goldman. Podobný přístup jako v uměleckých galeriích a muzeích pak aplikoval na svou garáž.

Automobily na fotkách samozřejmě nejsou součástí nemovitosti, přestože je majitel ochotný za nějaký ten příplatek nechat pár aut na místě případnému zájemci. Ten však bude muset vysolit minimálně rovných 10 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 206 milionů korun.

Zdroj: Vimeo