Poté, co se raketa Falcon Heavy dostala do vesmíru, zanechala zde po sobě vůz Tesla Roadster, který aktuálně putuje kosmem a své putování v podobě streamu z kamer živě sdílí na YouTube. Za volantem sedí umělý kosmonaut Starman, v přihrádce má Stopařova průvodce galaxií a na displeji infotainmentu svítí nápis „Don’t Panic!“ (Nepanikař!) z této knihy.

Ačkoliv nám není jasné, jak by nás tato skutečnost měla povzbudit k nákupu Tesly, coby marketingový tah má celý projekt nevídaný úspěch. Muskův Roadster totiž plnil přední stránky všech (i neautomobilových) médií několik dnů.

Nejnovější video lákající na novou řadu ukazuje, jak trojka moderátorů řeší v kanceláři problémy s nedostatkem mléka.
VIDEO: Nový Top Gear láká další upoutávkou. Už víme, kdy dorazí na obrazovky

Podle Muska by se měla Tesla postupně dostat na oběžnou dráhu Marsu a ve vesmíru zůstat mnoho a mnoho let, ale chemik a molekulární odborník William Carroll z Indiana University jí předpovídá mnohem méně romantickou budoucnost.

Podle něj se totiž Tesla bez ochrany zemské atmosféry a magnetického pole prakticky rozloží kvůli působící radiaci ve vesmíru. Přibližně během roku zbydou z Roadsteru jen holé kovové součásti, bombardované mikrometeority. Tedy alespoň v případě, že Tesla do té doby nenarazí na větší kámen, který by dokonal dílo zkázy okamžitě v jednom nárazu.