Faktem je, že v dealerství Lexus Chaltenham není Barry High žádný nováček. Za posledních 16 let tu nakoupil nějakých 25 vozů, což z něj dělá loajálního a velmi váženého zákazníka.

Když si tedy ke svým stým narozeninám objednal špičkovou hybridní limuzínu LS 600h v prodloužené verzi L, rozhodlo se britské zastoupení Lexusu, že mu vůz za 100 000 liber, což je v přepočtu asi 3,2 milionu korun, trochu ozvláštní.

Čtěte také: Ford Mustang je nejprodávanější sportovní auto na světě. Vládne i v Česku

Vznikl proto zcela jedinečný Lexus Centenary Celebration Edition, oslavující Barryho sté narozeniny. Součástí jednokusové „edice" jsou speciální linky na karoserii, označení „100" na dveřích a samozřejmě i speciální plakety.

Zbytek vozu je v zásadě standardní. Pan High si objednal stříbrný lak, světlý krémový interiér a vzhledem k provedení tak i osmiválec o objemu pět litrů kombinovaný s elektromotorem.

Nepřehlédněte: Jaguar ukázal svůj nový kombík. XF Sportbrake se začne prodávat na podzim

Výsledný výkon činí 445 koní (327 kW) a zrychlení z nuly na sto probíhá za 6,1 sekundy.

Dealerství Lexusu předalo Barrymu a jeho řidiči speciální vůz patřičně speciální způsobem. Z nového Lexusu byla slavnostně sejmuta plachta, nechyběl přípitek šampaňským a samozřejmě ani popřání k významným kulatinám. Nutno uznat, že se Lexus chová ke svým stálým zákazníkům nadmíru pěkně.