Výrobce luxusních motocyklů s postranním vozíkem Ural odhalil speciální edici nazvanou Ural Air Limited Edition. Spočívá v tom, že do přídě sajdkáry je zabudované malé depo pro oblíbený dron DJI Spark. Stačí stisknout tlačítko a špionáž může začít.

Ural chce touto speciální edicí dokázat, že jeho stroje nejsou jen retro vzpomínkou na období Sovětského svazu. Silo pro dron vyrobila společnost StrataSys pomocí 3D tisku. Na vrchu je domalovaný miniaturní heliport a nechybí ani známý nápis z křídel letadel „no step“. Trochu dětinský je už doplněk v podobě větrného rukávu, který má pomoci s určením správných vzletových podmínek.

Jeden z příkladů tachometrů Tatry
Tachometru je letos 130 let. Původní princip vymyslel chorvatský vědec

Ural se v období Sovětského svazu specializoval na motocykly schopné projet i náročnějším terénem, zároveň ale pohodlné na dlouhé cestování. I dnes prodává zajímavé stroje, specialitou jsou modely se sajdkárou, u které je hnané kolo. I díky tomu se pak s motorkou mnohem lépe manévruje a projíždí nástrahami tajgy. Dron má podle výrobce pomoci v průzkumu neznámého terénu, nebo jen zajistit pěkná videa a fotografie z cesty.

Ural Air Limited Edition se bude kupodivu vyrábět. V plánu je ale jen limitovaná edice čítající pouhých 40 kusů pro celý svět. I proto nepůjde právě o levnou záležitost, motocykl by měl vyjít na víc než 400 tisíc korun. V Česku mají motorky Ural také oficiální zastoupení. Prodejce sídlí v Rozhraní u Svitav.

Chcete vidět špionážní Ural Air v akci? Podívejte se na video:

Zdroj: Youtube