S velkou pompou tak z výrobní linky sjel vůbec poslední „sedmičkový Phantom". Jedná se o verzi s prodlouženým rozvorem určenou nejmenovanému sběrateli a nadšenci do značky, jenž měl poslední kus rezervovaný dlouho dopředu.

Nutno uznat, že vybraná konfigurace se řadí mezi ty opravdu pěkné a vkusné. Exteriér vozu je zbarven do temně modré barvy Blue Velvet a interiér v bílé kůži je inspirován tématem luxusních lodí ze třicátých let dvacátého století.

Čtěte také: Kávovar, koloběžka, hodiny za miliony. Podívejte se na nejdivnější prvky výbavy

Asi nejzásadnějším prvkem je rytina na dřevěném panelu zdobícím palubní desku, jež zobrazuje loď s mapou světa na pozadí. Ručičkové hodiny jsou inspirovány těmi námořními a disponují otočnou lunetou s časovými pásmy. Textura sedadel zase obsahuje motiv evokující vlny na mořské hladině.

Nad odchodem současného Phantoma nicméně není potřeba truchlit. Na nové, celkově osmé, generaci se pilně pracuje a je dost možné, že nástupce uvidíme již příští měsíc v Ženevě.

Opět bude k mání verze se standardním nebo prodlouženým rozvorem, ovšem celá platforma projde zcela zásadní odlehčovací kůrou. Při konstrukci bude ve velké míře použit hliník, takže se předpokládá, že nová generace ušetří oproti té stávající stovky kilogramů hmotnosti.