Renault platil za jednoho z průkopníků snižování objemů motorů s cílem optimalizovat vypouštěné emise. Učebnicovým příkladem je Talisman, který ač zástupe střední třídy, nabízel největší motor o objemu spalovacích komor pouze 1618 cm3.

Nová emisní norma však Francouze přinutila nabídku obměnit a nově se jako nejmenší motor pro Talisman objevuje vznětový čtyřválec 1,7 Blue dCi, který se poprvé představil v letos faceliftovaném Kadjaru a následně také ve Scénicu. V Talismanu je nabízena dosud nejvýkonnější verze, dosahující 110 kW a 340 Nm. Výkonem tedy zapadá přesně mezi dříve nabízené motorizace motoru 1.6 dCi, které se prodávaly v naladění na 96 kW a 118 kW.

Opel příští rok výrazně ořeže svou nabídku

Renault Talisman je s tímto motorem prozatím nabízen výhradně s šestistupňovou manuální převodovkou, ale v budoucnu se do nabídky dostane také dvouspojková převodovka EDC se sedmi rychlostními stupni.

Druhým motorem, který je pro Talisman nabízen, je zážehový čtyřválec 1.8 TCe, který pracuje tké pod kapotami Alpiny A110 nebo Mégane RS.