Zejména u Corvette nabrala přestřelka zájemců o první kus vskutku pozoruhodných rozměrů. Zatímco běžně se nová ZR1 o výkonu 755 koní (555 kW) prodává za relativně střídmých 199 995 dolarů (2,5 milionu korun), první kus dražený v aukci se prodal za neskutečných 925 000 dolarů (19,2 milionu korun).

To je víc peněz, než za kolik se ještě nedávno prodávalo Porsche 918 Spyder a skoro stejně, kolik chtěl McLaren za svůj hypersport P1.

Chevrolet Corvette ZR1.
Tohle je nová Corvette ZR1. Má 765 koní a upaluje přes 337 km/h

V aukci byla Corvette přiklepnuta chlapíkovi jménem Rick Hendrick. Majitel vlastního závodního týmu série NASCAR si z podobných aut dělá patrně sbírku. Loni totiž v aukci koupil první Chevrolet Camaro ZL1 1LE a předloni si udělal radost první Acurou (Hondou) NSX.

Jak již bylo řečeno, výtěžek z aukce jde zpravidla na dobrou věc a Corvette není výjimkou. Celá suma putuje na nadaci „Stephne Siller Tunnel to Towers Foundation“, která pomáhá zraněným válečným veteránům poskytnutím bydliště a splácením stávajících hypoték.

Podobný příběh jako v případě Corvette týká se i prvního Mustangu ve speciální edici Bullitt. Už několikátá generace vozu inspirovaná legendárním filmem se Stevem McQueenem zatím nemá cenu, ovšem první kus byl vydražen za 300 tisíc dolarů (6,2 milionu korun), což je pěkná pálka. Základní osmiválcový Mustang vyjde v USA na pouhých 35 095 dolarů (730 tisíc korun) a nepředpokládá se, že by stál Bullitt přes 50 tisíc dolarů (1 milion).

Ford Mustang Bullitt.
Ford Mustang Bullitt se vrací. Pocta autu ze slavné filmové honičky má 475 koní

I tak se ale první kus prodal za podobnou cenu, za jakou je k mání třeba Lamborghini Huracán Performante nebo Rolls-Royce Wraith.

Také tady celá suma putovala na dobrou věc, a sice na financování školy Boys Republic, vzdělávající problémové dospívající. Škola byla vybrána proto, že sem za svého mládí chodil i sám Steve McQueen.

Plamen z výfuku Chevroletu Corvette ZR1.
VIDEO: Nová Corvette ZR1 dokáže šlehat opravdu monstrózní plameny z výfuku