Za v přepočtu asi 1,8 milionu korun je Dodge Challenger SRT Demon se svými 852 koňmi (626 kW) opravdovým králem v poměru cena/výkon. Bohužel se ale dostane jen na 3300 zákazníků, neboť produkce Demonu bude právě v tomto počtu limitována. A to z vozu samozřejmě dělá vzácné a exkluzivní zboží.

Dodge Challenger SRT Demon.
Úžasná fakta o Challengeru Demon. Víte kolik litrů vzduchu „sežere“ při sprintu?

Proto chce Dodge chránit své zákazníky proti nepoctivým dealerům, kteří by si chtěli na nedostatkovém zboží takzvaně namastit kapsu. Jednoduše řečeno, automobilka se při vaší koupi auta ujistí, že ho dostáváte za oficiálně udávanou cenu.

Jak se ovšem nyní ukazuje, Dodge přece jen nedokáže kontrolovat neoficiální prodejce, kterým se nový Demon může dostat do nabídky. Custom Cars West z Colorada tak nyní nabízí zbrusu nový Demon v nezvyklé modré barvě za v přepočtu 3,8 milionu korun, tedy za více než dvojnásobek oficiální ceny.

Dodge Challenger SRT Demon.
Demon je nejlépe akcelerující auto na světě. Má 852 koní a jezdí po zadních

Vypadá to totiž, že jeden z celkových 3300 majitelů již stihl nabídnout k prodeji svou rezervaci, jen aby na vozidle vydělal. Auto podle informací ještě není vyrobeno a bude k mání na začátku příštího roku (fotky jsou pouze ilustrační). A jelikož prodejce Custom Cars West není oficiálním dealerem značky Dodge, může si cenu Demonu uvést podle vlastní libosti a dle poptávky, která bude u takto limitovaného vozu určitě vysoká.

Pouze čas ukáže, zda prodejce takto předražený Demon vážně prodá, nebo bude muset jít s cenou dolů. Vůbec bychom se ale nedivili, kdyby po něm někdo velice rychle skočil. Je totiž velice možné, že za chvíli budou ojeté Demony díky své unikátnosti na hodnotě růst samy o sobě.