Celý automobil - Volkswagen Passat Alltrack s dieselovým motorem 2,0 TDI, a k tomu příslušnou diagnostiku, věnovala společnost Porsche ČR automobilové střední škole ISŠA v Brně. Stalo se tak v rámci projektu Qhero, který se z loňské pilotní fáze zahrnující tři školy věnující se přípravě budoucích automobilových odborníků, zásadně rozšiřuje.

„Těší nás, že pilotní fáze našeho projektu QHERO na třech partnerských školách vzbudila v loňském školním roce mezi studenty i pedagogy velký zájem,“ říká Franz Pommer, jednatel společnosti Porsche Česká republika. „Na základě pozitivních ohlasů rozšiřujeme od nového školního roku projekt QHERO i do dalších míst České republiky, od Ostrova až po Ostravu. Naši specialisté již připravují důkladná technická školení pro dalších cca 200 pedagogů. Pro studenty jsme zajistili praxi v servisech našich obchodních partnerů. Do další fáze vstupuje také motivační program QHERO s atraktivními odměnami pro studenty s výbornými studijními výsledky,“ sdělil.

Porsche Panamera GTS a GTS Sport Turismo
Porsche ukázalo novou Panameru GTS. Je silnější, rychlejší a zatraceně sexy

 Nyní je do projektu zapojeno již 14 středních škol, které jsou jednotlivými kraji určeny jako pilotní pro výuku automobilových oborů. Výuku budoucích odborníků podporuje také 34 autorizovaných servisů značek Volkswagen, Audi a SEAT a Volkswagen Užitkové vozy, v nichž mohou studenti vykonávat odbornou praxi. 

Součástí unikátního vzdělávacího projektu je motivační program QHERO, do něhož se v pilotní fázi zaregistrovalo 530 studentů a 100 pedagogů. Díky originální mobilní aplikaci QHERO mohou studenti jednoduše a transparentně sbírat za své výkony ve škole a při praxi body, které pak mohou vyměnit za různé atraktivní odměny. Společnost Porsche Česká republika tak předala studentům na základě dosažených výsledků 450 atraktivních odměn z butiků značek Volkswagen, Audi a SEAT. V letošním školním roce se očekává minimálně 2500 registrovaných studentů a 350 pedagogů. 

Koncept Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Taycan bude zabiják Tesly. Slibuje extrémní rychlost jízdy i nabíjení

Pilotní fáze projektu QHERO probíhala od září 2017 do června 2018 ve spolupráci se třemi školami - SOU Nové Strašecí, SOU Beroun-Hlinky a ISŠA Brno a třemi prodejci značek Volkswagen, Audi a SEAT. 

Podpora učňovského školství v České republice patří mezi priority společnosti Porsche Česká republika, která se projektem QHERO snaží motivovat studenty k aktivnímu zájmu o obor a praxi, a zajistit tak získávání dobře kvalifikovaných mladých pracovníků pro servisní síť Volkswagen, Audi a SEAT.