Úplně nový kus BMW i8 si dnes dopoledne převzali jihomoravští policisté. Na konci května nabouraný vůz je totiž stále předmětem vyšetřování a kdo ví, zda vůbec podstoupí opravu. Dle nedávno zveřejněných fotek hasičského sboru totiž služební BMW nevypadalo zrovna nejlépe.

Nový kus stejně vybaveného BMW i8 za přibližně 4 miliony korun se do služby dostává za stejných podmínek jako jeho nešťastný předchůdce. Tentokrát už však bez větší slávy a medializace.

Jaguar XE SV Project 8.
Jaguar XE SV Project 8: Nejvýkonnější auto značky má 600 koní, vznikne 300 kusů

Vůz je tedy policii zapůjčen od společnosti BMW Group Česká republika na dobu 6 měsíců nebo do najetí 20 tisíc kilometru podle toho, co nastane dříve.

Jezdit bude převážně v Jihomoravském kraji, občas ale zamíří i do okolních regionů, tedy na Vysočinu či na Zlínsko. A i když bude převážně hlídat dálnice, rychlý "bavorák" není vybaven radarem, měřit rychlost tedy nebude. Sloužit má jako běžný hlídkový vůz.

K nehodě původního hybridu od BMW došlo v pondělí 29. května (tedy necelé tři týdny od převzetí) v 10 hodin večer při prezentaci vybavení integrovaného záchranného systému a představení automobilů, což byla součást programu návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji. 

Opel Grandland X.
Prozkoumali jsme Opel Grandland X, nové SUV s francouzskými kořeny. Jaký je?

Ve voze byl kromě policisty za volantem i šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš. Ten si z nehody odnesl dva zlomené krční obratle. Zmíněný policista po mozkové příhodě je podle všeho stále v nemocnici.

Český národ je národem vtipálků, a proto se na sociálních sítích už lidé shánějí po formuláři, kterým by si i oni v novém BMW rezervovali pořádné svezení. A asi bychom se nedivili, kdyby sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, jak dlouho supersport vydrží pohromadě.

Kupé pohání přeplňovaný zážehový tříválec o objemu 1,5 litru, roztáčející kola zadní nápravy, a elektromotor vpředu. Celkový výkon hnací soustavy činí 362 koní (266 kW), zrychlení z klidu na stovku zabere jen 4,4 sekundy a v sériovém provedení i8 umí jet až 250 km/h. Díky 7,1kWh akumulátoru i8 ujede čistě na elektřinu 37 kilometrů.