Náklaďák převážel více než 13 kontejnerů pacifických sliznatek, což jsou vodní živočichové tvarem připomínající úhoře. V USA se jim rovněž říká „slime eels“, prostě tedy „slizcí úhoři“.

Společně s nádržemi s vodou se jednalo o náklad o hmotnosti 3,5 tuny, který po nehodě, která se stal ve čtvrtek, doslova zaplavil celou silnici.

Řidič nákladního auta podle všeho na poslední chvíli dupnul na brzdu, když přehlédl rozestavený kus silnice a chtěl se mu vyhnout. Manévrem rozhoupaný vůz se následně převrátil, přičemž jeden z převážených kontejnerů spadl přímo na protijedoucí auto. Další dvě auta už se pak nestihla nehodě vyhnout a bourala také.

Ferrari 250 GTO.
GALERIE: Nejdražší auta na světě. Hraje se na stovky milionů korun, vede Ferrari

Naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn. Náklad už však takové štěstí neměl, stovky umírajících sliznatek se tak válely po silnici, přičemž ještě vypouštěly pro ně specifický bílý sliz. Zásilka sliznatek dle informací směřovala do Koreje, kde jsou tito živočichové považování za delikatesu.

Hasiči měli s odklízením silnice plné ruce práce. Fotky a videa oregonských záchranných složek ukazují, že se jednalo o vskutku nezáviděníhodnou událost. Přestože se ale nehoda odehrála v poledne, už o půl čtvrté odpoledne byl tento tah znova průjezdný.

Zdroj: Youtube